Acasă Actualitate Prejudiciu de peste 2.3 milioane lei! S-a dat drept broker și a...

Prejudiciu de peste 2.3 milioane lei! S-a dat drept broker și a înșelat 44 de persoane

0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov au dispus trimiterea in judecata a inculpatului C. S. Acesta și-a atribuit in perioada august 2021-martie 2023 in mod nereal calitatea de broker autorizat, administrator al unei platforme de tranzactionare de actiuni §i criptomonede, și a indus in eroare,
cu intentie, un numar de 44 de persoane vatamate carora le-a prezentat diverse proiecte de investitii financiare sau de comercializare a unor NFT-uri. Prejudiciul a fost de 2.328.619 lei.

De asemenea, in data de 31.05.2023, pentru a disimula dreptul de proprietate asupra unui autoturism de lux achizitionat cu banii dobanditi prin savarsirea infractiunii de inselaciune, a incheiat contractul de cumparare pe numele unui interpus.

Cele 44 de persoane vatamate s-au constituit parti civile in procesul penal impotriva inculpatului. Din acest motiv, incepand cu data de 04.07.2023 si pana in prezent, in cauza au
fost luate masuri asiguratorii in vederea recuperarii prejudiciului asupra bunurilor inculpatului. In acest sens, s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unui autoturism detinut de inculpat pe numele unei persoane interpuse si s-au luat masuri in vederea valorificarii lui anticipate, respectiv s a instituit poprirea asupra sumelor de bani prezente si viitoare din conturile bancare curente
deschise la mai multe banci din Romania si la o banca din Spania pana la concurenta sumei de 448.039 euro (2.226.754 RON).

Cercetarile au fost realizate cu sprijinul organelor de cercetare penala din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Brasov – Serviciul de Investigarea Criminalitatii Economice.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brasov, cu propunere de a se mentine masura arestului preventiv si masurile asiguratorii dispuse in cauza.

Articolul precedent104 ani de la alegerea unui singur Parlament al României. Cetățenii care nu votau erau amendați
Articolul următorAutobuzele nu vor circula câteva ore înspre Poiana Brașov duminică