Acasă Social Prăpăd pe șoselele din județ! Tot mai mulți șoferi drogați și băuți...

Prăpăd pe șoselele din județ! Tot mai mulți șoferi drogați și băuți sunt prinși de polițiști

0

Polițiștii rutieri efectuează cercetări în cadrul dosarelor penale pe care le-au deschis, după ce conducători auto din județ, au fost identificați cu o alcoolemie peste limita legală sau sub influența substanțelor interzise.

 

  • La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 01,30 polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Predeal au oprit, pe o stradă din stațiune, un autoturism la volanul căruia se afla o femeie, de 26 de ani, domiciliată în localitate. Autovehiculul fusese oprit de către polițiști, întrucât conducătorul acestuia pătrunsese pe un sector de drum, la începutul căreia era montat un indicator de interzicere a accesului.

 

În cadul verificărilor, polițiștii au observat că femeia prezenta indicii că s-ar afla sub influența alcoolului, motiv pentru care a fost testată din punct de vedere al consumului. Rezultatul, după efectuarea testării cu aparatul etilotest, a indicat o valoare de 0,92 mg/l alcool pur în aerul respirat.

 

  • La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 18.15, un alt echipaj de poliție, din cadrul Serviciului Rutier, a oprit un autovehicul care era condus de un tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate. Și acest conducător auto a fost testat din punct de vedere al consumului de alcool și substanțe interzise, iar rezultatul a indicat prezența unei substanțe prihoactive în organism.

 

Ca urmare a acestor rezultate, dar și ținând cont de faptul că testarea cu aparatul din dotare nu constituie probă în cadrul dosarului penal, persoanele identificate au fost conduse la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

 

În cauzele prezentate, au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fară permis de conducere și sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, iar cercetările sunt continuate de polițiști sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.