Acasă Social Povestea ”arborelui vieții” din curtea Facultății de Silvicultură

Povestea ”arborelui vieții” din curtea Facultății de Silvicultură

0
Exemplarul femel de Ginkgo biloba, din curtea Facultății de Silvicultură, în vârstă de cel puțin 140 de ani, s-a îmbrăcat în culori de toamnă. Povestea arborelui este impresionantă.
”Bătrâna Doamnă”, exemplarul femel de Ginkgo biloba, din curtea facultății, în vârstă de cel puțin 140 de ani, s-a îmbrăcat în culori de toamnă. Iubit și admirat de locuitorii Brașovului și îngrijit de studenții silvicultori, acest exemplar de ginkgo a fost foarte probabil plantat în jurul anului 1876, anul în care a fost construită o parte din actuala clădire a corpului S aparținând Universității Transilvania din Brașov. O imagine din 1938 (autor: Carol Lehmann) vine în sprijinul acestei ipoteze.
Arborele vieții (arborele pagodelor) așa cum mai este denumit este o specie originară din China. Considerată o specie relict, ea a fost apreciată atât pentru aspectul decorativ, cât și pentru proprietățile sale care contribuie la atenuarea anxietății, stresului și a altor simptome ale bolii Alzheimer, precum și la încetinirea declinului cognitiv, asociat îmbătrânirii.
Este o specie unisexuat-dioică (indivizi fie cu flori mascule, fie cu flori femele) cu frunzele având o formă de evantai care toamna se colorează în galben.” au povestit reprezentanții Facultății de Silvicultură.