Acasă Actualitate Portalul Primăriei Brașov: un serviciu greoi

Portalul Primăriei Brașov: un serviciu greoi

0

Cât de simplu ar trebui să fie să afli online ce impozite și taxe ai de plată… te identifici… gata! Cei care se ocupă de portalul Primăriei Brașov (www.brasovcity.ro) sunt de altă părere, fac lucrurile mai complicate.

Dacă folosești pentru prima dată serviciile primăriei, trebuie să îți faci cont (și să ai nervi de oțel):
1. Mai întâi depui o cerere la care atașezi acte și detalii.
2. Aștepti să primești primul email de unde să confirmi că da, vrei cont, nu glumești.
3. Aștepți să primești al doilea mail în care ți se spune că solicitarea e în lucru, e în etapa în care un funcționar al primăriei VA VERIFICA VIZUAL corectitudinea actelor atașate.
4. Cu puțin noroc, primești relativ rapid al treilea mail în care ești anunțat solemn că ai cont la primărie, te poți conecta.

Până aici, drum alambicat dar relativ scurt. Dacă însă solicitarea conține ceva atipic, s-a dus cu rapiditatea, aștepți mult și bine. Nu ai ce face, suni la primărie, dar acolo te amețește roboțica că renunți. Într-un final, tasta 9 promite că va răspunde la telefon o ființă inteligentă, dar dupa-masa nu mai răspunde nimeni, cine știe, program scurt, pauză de masă, concediu, COVID. Nu ai ce face, rămâi cu buza umflată, aștepți, la cheremul unui funcționar care va verifica ocheometric actele.

Ne întrebăm pentru ce naiba mai trecem și numărul de telefon pentru contact, dacă nimeni nu ne sună înapoi în caz că e de lămurit ceva?! Dacă e buget redus, să ne sune funcționarul cu taxă inversă sau, și mai bine, să ne dea beep că îl căutăm noi.

ADRIAN TATU