Acasă Social Pompierul Adrian Lăcătușu, salvator și în timpul liber. A acordat primul ajutor...

Pompierul Adrian Lăcătușu, salvator și în timpul liber. A acordat primul ajutor unui biciclist acroșat de un autovehicul (FOTO)

Pentru că a face bine este în instinctul fiecăruia dintre salvatori, putem spune că, plt. adj. șef Lăcătușu Adrian, a „recidivat”.
Adrian este pompier de 18 ani, având o vastă experiență atât în ceea de privește stingerea incendiilor, cât și descarcerarea, dar mai ales acordarea primului ajutor medical, intervenind de fiecare dată cu stăpânire de sine și promptitudine.
După ce în septembrie 2022 a oprit pentru a acorda primul ajutor victimelor unui autobuz răsturnat, zilele trecute și-a demonstrat, din nou, calitatea de salvator.
„Aflat în concediu, indreptandu-se spre casă, a fost martorul unui accident rutier, a cărui victimă a fost un biciclist. Acesta a fost acroșat de un autovehicul, prăbușindu-se pe caldarâm.
Adrian nu a trecut nepăsător, a oprit mașina îndată și s-a îndreptat către biciclistul accidentat.
Locul accidentului fiind aproape de spitalul județean, la fața locului se afla în trecere și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean, însă fără cadre medicale, fiind destinat transportului de pacienți. Împreună cu echipajul SAJ, Adrian a liniștit biciclistul, asigurându-l că este pe mâini bune și că totul va fi bine.
În timp ce acorda primul ajutor victimei, Adrian a sunat și la dispeceratul 112, oferind informații suplimentare, pentru ca aceștia să știe exact ce fel de echipaj de prim-ajutor să direcționeze la fața locului.
A rămas la fața locului până la sosirea echipajului SMURD, l-a predat acestuia, fiind convins de faptul că, colegii lui ii vor acorda în continuare cele mai bune îngrijiri, iar transportul la spital se va efectua în cel mai scurt timp posibil.
Felicitări pentru simțul civic și compasiunea pe care le dovedești de fiecare dată! Ești un adevărat salvator!”, au explicat reprezentanții ISU Brașov.
Foto: ISU Brașov