Acasă Sănătate-Educație Poluarea ucide viața marină! Reciclarea și colectarea deșeurilor din plastic, soluțiile propuse...

Poluarea ucide viața marină! Reciclarea și colectarea deșeurilor din plastic, soluțiile propuse de Comprest

0
Poluarea ucide vieți! Printre cele mai afectate, sunt animalele marine. Plasticul contribuie cu 80% la poluarea marină. Conform datelor oficiale, în jur de 10 milioane de tone metrice de plastic ajung în oceane în fiecare an.
Astfel, Comprest atrage atenția asupra faptului că această situație de fapt poate fi ameliorată dacă am deveni mai responsabili în ce privește, cel puțin, reciclarea și colectarea deșeurilor din plastic.
”Luna MAI ne oferă ocazia de a fi MAI BUNI. Dar ce legătură are bunătatea cu reciclarea, colectarea deșeurilor și activitatea din portofoliul Comprest?
Ne-a atras atenția un tratat istoric adoptat de către 100 de state membre ONU în data de 05.03.2023 (detalii: https://news.un.org/en/story/2023/03/1134157 ) ce are în vedere stabilirea unei arii protejate pe circa 30% din totalul suprafeței apelor internaționale până în anul 2030. Dacă vor reuși sau nu, rămâne de văzut. Dar de ce este important acest pas? Conform estimărilor Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii, 10% din speciile de animale marine sunt amenințate cu dispariția din cauza mai multor factori, precum schimbările climatice, poluarea, pescuitul ș.a.m.d.
Ce putem face noi să ajutăm în prevenirea unor dispariții în masă a animalelor marine? Să fim MAI BUNI.
Ceea ce contribuie cu 80% la poluarea marină este plasticul. Până la 10 milioane de tone metrice de plastic ajung anual în oceane.
Haideți, împreună, să îl redirecționăm acolo unde îi e locul: fie transformat de talentul și imaginația noastre în alte produse, evitând să îl aruncăm, fie reciclat.
Alegeți produse prietenoase cu mediul, evitând plasticul de unică folosință.
Alegeți să achiziționați produse en-gros, deșeurile generate fiind tot mai puține.
Înlocuiți folia de plastic cu folia de aluminiu sau alte modalități de împachetare mai prietenoase cu mediul.
Implicarea fiecăruia din noi este importantă. Suntem MAI BUNI cu planeta, MAI BUNI cu noi.” au transmis reprezentanții Comprest.