Acasă Sănătate-Educație Polițiștii brașoveni vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre...

Polițiștii brașoveni vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre prevenirea violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim

0

În perioada 14-17 mai a.c., polițiștii de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov desfășoară activități informative-preventive în unitățile de învățământ preuniversitar, pentru conștientizarea elevilor cu privire la necesitatea adoptării unui comportament pozitiv, pe tema prevenirii violenței în mediul școlar și pentru asigurarea unui climat educațional optim.

Polițiștii brașoveni vor discuta cu elevii din clasele gimnaziale și liceale despre prevenirea violenței în mediul școlar, prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică, prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor, prevenirea infracțiunilor la viața sexuală și violarea vieții private, prevenirea traficului de persoane, drepturile și libertățile copilului.

Scopul informărilor care vor fi realizate în beneficiul elevilor constă și în identificarea de soluții pentru capacitarea elevilor în vederea gestionării eventualelor conflicte.

În ceea ce privește consumul de droguri, elevii vor primi recomandări pentru a sta departe de efectele nocive pe care consumul de astfel de substanțe le pot provoca.

 

Pentru a evita situațiile potențial conflictuale în mediul școlar, Poliția Brașov reamintește:

Părinților/cadrelor didactice:

  • Ajutați-l pe copil să-și dezvolte abilități în ceea ce privește toleranța și empatia ;
  • Încurajați comunicarea ca fiind cea mai eficientă metodă de rezolvare a conflictelor, atât în familie, cât și în școală ;
  • Expicați-i că situațiile de agresiune în mediul școlar își găsesc rezolvarea prin sprijinul unui cadru didactic/consilier școlar/părinte sau, după caz, prin intervenția autorităților.

Copiilor :

  • Semnalați întotdeauna unui părinte/adult de încredere orice situație de violență fizică sau psihică la care ați fost victimă sau la care ați asistat în calitate de martor ;
  • Nu încurajați comportamente violente în grupul de prieteni ;
  • Evitați să răspundeți provocărilor folosind violența (fizică sau psihică) ;
  • Dacă sunteți victima unei agresiuni în mediul online (cyberbullying), solicitați imediat ajutorul unui părinte/adult de încredere, raportați comportamentul în mod oficial pe platforma respectivă și adresați-vă Poliției.

ATENȚIE! Pentru a pune capăt bullyingului, agresiunea trebuie identificată, iar raportarea situațiilor  în timp util este esențială!

Menținerea unui climat de siguranță școlară optim este o prioritate pentru polițiștii brașoveni!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.