Acasă Social Polițiștii brașoveni au aplicat 50 de sancțiuni persoanelor care practică cerșetoria sau...

Polițiștii brașoveni au aplicat 50 de sancțiuni persoanelor care practică cerșetoria sau tulbură liniștea publică (VIDEO)

0

La data de 18 decembrie a.c. polițiștii brașoveni, au desfășurat mai multe acțiuni în municipiul Brașov, activități care au avut drept scop asigurarea unui mediu de siguranță adecvat, în special prin prevenirea infracțiunilor contra persoanei și  patrimoniului.

 

Acțiunile s-au desfășurat în zonele aglomerate din localitate, vizate fiind hipermerketurile și Gara CFR, unde este cunoscut în această perioadă din an un aflux mare de persoane, zone unde sunt identificate și persoane care practică cerșetoria sau tulbură liniștea publică.

În cadrul acțiunii, polițiștii au desfășurat activități de identificare și sancționare a abaterilor de la normele legale, în special pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor interzise, dar și pentru sancționarea conducătorilor auto care parchează autoturismele, fără drept, în locuri interzise.

La activități au participat polițiștii din cadrul secțiilor de poliție de pe raza municipiului Brașov, Biroul Rutier Brașov, Biroul de Investigații Criminale, Serviciul Criminalistic, precum și personal al Poliției Locale Brașov și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

În timpul acțiunilor au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost verificate 160 autovehicule, iar în funcție de indiciile sesizate de polițiști, unii dintre șoferi au fost testați din punct de vedere al consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Tot ventru verificări suplimentare, 17 persoane au fost conduse la sediul unității de poliție, aici urmând ca polițiștii să efectueze verificări suplimentare asupra istoricului acestora, relativ la fapte instrumentate cu diferite moduri de operare.

Rezultatul activităților s-a concretizat în aplicarea a peste 50 de sancțiuni contravenționale, cu valoare totală de aproape 8000 de lei.

De asemenea, în urma acțiunilor întreprinse au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier, pentru care persoanele vizate urmează a fi cercetate în dosarele penale întocmite, în care vor fi propuse soluții legale la finalizarea cercetărilor, sub coordonarea procurorului de caz.

 

Acțiunile vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!

YouTube video