Acasă Infractional Polițist din Ormeniș mituit într-un dosar penal de….mită. A fost reținut!

Polițist din Ormeniș mituit într-un dosar penal de….mită. A fost reținut!

0

Lupul pus paznic la oi! La data de 13.09.2022, ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul  Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la locuințele unor persoane și la sediul unei subunități de poliție, urmate de 3 mandate de aducere a suspecților la sediul structurii de parchet menționate.

”În fapt, un agent de poliție din cadrul IPJ Brașov – Postul de Poliție Ormeniș a primit suma de 8.000 de lei de la o persoană pentru a nu îndeplini acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu, respectiv pentru neluarea măsurilor legale și efectuarea cercetărilor într-un dosar penal în care este cercetată persoana care a oferit banii cu titlu de mită, lăsând să se creadă că are influență asupra procurorului care instrumentează cauza.

De asemenea, în perioada martie – iulie 2022, au rezultat probe care fundamentează presupunerea rezonabilă că agentul de poliție a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, favorizarea făptuitorului și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

În cauză, pentru agentul de poliție a fost emisă o  ordonanță  de reținere de către procurorul din cadrul Parchetul de pe lângă  Tribunalul Brașov pe o perioadă de 24 de ore”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Articolul precedentVot pentru salvarea fabricilor de pulbere Pirochim Victoria SA și Fabrica de Pulberi Făgăraș SA
Articolul următorAnunț organizare concurs de ocupare a posturilor vacante de educatoare în Cluj
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.