Acasă Actualitate Poliția a luat la verificat firmele care poluează mediul înconjurător. Un service...

Poliția a luat la verificat firmele care poluează mediul înconjurător. Un service a fost găsit cu mari probleme

0

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au luat la verificat firmele a căror activitate produc daune asupra mediului înconjurător. Printre cele vizate s-a aflat și un service auto, la care organele legii au găsit mai multe nereguli.

„La data de 14 septembrie 2023, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au organizat și desfășurat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii faptelor la regimul protecției mediului.

În cadrul activității, a fost verificată o societate din municipiul Brașov, ce are ca obiect de activitate „întreținerea și repararea autovehiculelor”, ocazie cu care polițiștii au identificat cantitatea de aproximativ 1600 litri de ulei auto uzat, depozitat în 8 recipiente metalice, două autoturisme dezmembrate și deșeuri provenite din dezmembrarea de autoturisme, în cantitate aproximativă de 4500 kg, toate depozitate în condiții neconforme.

În baza celor constatate, întreaga cantitate de deșeuri periculoase a fost indisponibilizată.

În cauză a fost constituit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare sau eliminare a deșeurilor periculoase”, în care cercetările sunt efectuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, urmând a se propune soluție legală la finalizarea acestora.”, a transmis IPJ Brașov.

Articolul precedentANM a emis avertizări de cod galben pentru vijelii și ploi în Județul Brașov
Articolul următorNoi modificări în programul RATBV. Se va reînființa linia 110 din Cristian și se va suplimenta linia 520