Acasă Primar de Brașov PNL Brașov: Peste 80% din ședințele Consiliului Local s-au desfășurat fără respectarea...

PNL Brașov: Peste 80% din ședințele Consiliului Local s-au desfășurat fără respectarea termenelor de convocare minim necesare

0

Consilierii locali ai Partidului Național Liberal din municipiul Brașov își exprimă profunda îngrijorare față de practicile neconforme ale administrației locale, în special în ceea ce privește transparența convocării ședințelor Consiliului Local și a actului administrativ.

Conform prevederilor articolului 134 din Codul Administrativ, convocarea Consiliului Local ar trebui să se efectueze printr-o dispoziție a primarului sau prin convocare semnată de către toți consilierii locali inițiatori ai acesteia.

Contrar acestor prevederi, de peste un an, primarul municipiului Brașov a înlocuit procedura standard cu simple anunțuri, trecând cu vederea termenele legale.

Peste 80% din ședințele Consiliului Local s-au desfășurat fără respectarea termenelor de convocare minim necesare. Această atitudine subminează grav respectul pentru legile în vigoare și pentru cetățenii reprezentați de consilieri.

De asemenea, se remarcă o lipsă de transparență în gestionarea proiectelor importante, multe detalii fiind ascunse până în ultimul moment.

Aceasta compromite capacitatea consilierilor de a participa activ la dezbateri, un exemplu concret fiind ședința ordinară de mâine, pentru care materialele necesare au fost furnizate târziu și incomplet.

Consilierii locali se confruntă cu o încercare deliberată de a limita accesul la informații esențiale, inclusiv în privința proiectelor majore de investiții și colaborărilor, cum este cea cu Fundația Țiriac.

Consilierii liberali fac un apel ferm către primarul Municipiului Brașov să reconsidere aceste practici nejustificate, să respecte legislația în vigoare, să asigure transparența decizională și să garanteze acces complet la informații atât consilierilor locali, cât și cetățenilor.

Respectarea normelor legale nu ar trebui să fie o excepție, ci un standard fundamental în administrarea oricărui oraș.