Acasă Social „Plantați în amintire” Brașov: A fost inaugurat al cincilea parc amenajat în...

„Plantați în amintire” Brașov: A fost inaugurat al cincilea parc amenajat în memoria celor dragi

0

Asociația Zi de Bine a inaugurat proiectul „Plantați în amintire” Brașov, parc de stejari roșii amenajat în memoria celor dragi. Parcul se află în zona Livada Poștei și se întinde pe o suprafață de aproximativ 1500 mp, pusă la dispoziție de Primăria Brașov, unde au fost plantați 41 de copaci. Fiecare copac plantat are atașat un cod QR care duce către poveștile celor pe care i-am pierdut. Poveștile pot fi citite pe site-ul www.plantatiinamintire.ro, aici:  https://tinyurl.com/mr2vjjxm

La inaugurare au participat zeci de brașoveni care au rezervat un copac, venite special pentru a prinde placuța memorială pe stejarul-poveste. Pe lângă cei  40 de stejari roșii, aleși special pentru a fi în armonie cu zona,  a fost plantat un ginkgo biloba, supranumit și arborele vieții. Parcul a fost de asemenea amenajat cu mobilier urban nou. Primăria Brașov va asigura serviciile de întreținere a spațiului.

 

Este al 5-lea parc de acest fel, după Lugoj, Oradea, București și Constanța, iar Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de Bine, anunță continuarea proiectului la Târgu Mureș și, din nou, București.

„Să-i vedem pe oameni îmbrățișându-și copacii sau așezându-se pur și simplu pe o bancă cu ochii la stejarii-viață a fost foarte emoționant și ne-a făcut să înțelegem încă o dată necesitatea unui astfel de proiect, care îmbină atât de frumos cel puțin trei domenii – doliul, mediul și comunitatea. Acesta este și motivul pentru care vom duce ideea mai departe și căutăm partenerii instituționali potriviți și sprijinul financiar necesar pentru a face, în următorii 10 ani, un astfel de parc în fiecare județ din țară. au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

Proiectul a fost susținut de partenerii Cosmopolit, Teleperformance, Dexion, Novaintermen, Blum si IB Cargo.

Pentru susținerea proiectului „Plantați în amintire“, companiile pot direcționa 20% din impozitul pe venit, completând contractul de sponsorizare: Zi de bine !

De asemenea, companiile care n-au redirecționat cei 20% din impozitul pe anul 2023 au ocazia de a  transfera suma până pe 25 decembrie, completând formularul 177 disponibil pe site-ul ANAF.

 

 

***

Despre Asociația Zi de BINE

Scopul Asociației Zi de Bine este acela de a crea comunități, de a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile și de a crea notorietate în jurul unor cauze ignorate. Asociația susține câte un ONG în fiecare lună a anului și încurajează oamenii să-și doneze ziua de naștere pentru un proiect social.

Mecanismul de funcționare este unul simplu: la fiecare început de lună se anunță cauza susținută și sunt descrise nevoia și beneficiarii. La finalul lunii, donatorii află ce s-a întâmplat cu banii și sunt invitați să vadă rezultatul implicării lor.