Acasă Actualitate Pistă de alergat în Parcul Sportiv din Tractorul

Pistă de alergat în Parcul Sportiv din Tractorul

0

O veste bună pentru toți iubitorii de sport: a început amenajarea pistei de alergat din Parcul Sportiv (Tractorul), proiect aprobat acum aproape 18 luni prin Bugetare Participativă! Amplasamentul a fost predat companiei care execută lucrarea, iar aceștia au și început lucrările săptămâna aceasta. Se vor pune niște borduri, iar suprafața specială se va turna între acestea.

Amintim că inițiativa îi aparține lui Radu-Valentin Paul, activist civic brașovean, el însuși pasionat practicant de sport. Acesta a depus proiectul în sesiunea de bugetare participativă a primăriei Brașov din anul 2022 și a fost unul dintre cele câștigătoare:

Mă bucur să văd că, în sfârșit, devine realitate acest vis al brașovenilor. Dorința, respectiv nevoia, de a exista această pistă de alergare a ajuns la mine prin 2021, când eram consilier local și răspundeam de cartierul Tractorul. Atunci au venit locuitorii din zonă către mine și mi-au cerut să militez pentru o pistă de alergare. Nevoia de mișcare fizică este una evidentă, iar alergatul este cea mai la îndemână variantă. Toți avem acasă un trening și niște încălțări sport. Dacă punem și voință lângă acestea, ne mai trebuie doar un loc în care să alergăm și să ne protejăm picioarele în timp ce o facem. Exact acest lucru se construiește acum în parcul din Tractorul.”, a declarat Radu-Valentin Paul.

Amintim că în februarie 2022 au fost declarate 5 proiecte câștigătoare: amenajarea de grădini muzicale în spații comune (implementant în decembrie 2022), toaletă în parcul Tractorul (implementat în mai 2023), parcări sigure pentru biciclete (în curs de implementare), pistă de alergat în parcul din Tractorul (în curs de implementare) și grădini urbane comunitare  (neimplementat până acum).

Din păcate a durat mult, aproximativ un an și jumătate, implementarea acestui proiect, deși procesul de selecție s-a încheiat în februarie 2022. Ce să mai zic? Bine că se face și acum. Sper totuși că aleșii locali să înțeleagă importanța unui astfel de proiect și să îl extindă în anii următori în toate zonele Brașovului.”, a spus în încheiere Radu-Valentin Paul.

Articolul precedentRevoluționarii organizează miercuri un protest în fața Parchetului și Casei Județene de Pensii Brașov
Articolul următorFestivalul ZUP-ului râșnovean, 24-25 iunie!
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.