Acasă Social Petiția pentru protejarea serviciilor salvamont!

Petiția pentru protejarea serviciilor salvamont!

Campanie de mobilizare pentru semnarea unei petiții în sprijinul Serviciilor Salvamont, amenințate de o posibilă reducere a numărului de salvatori montani conform Legii nr.296/2023. Petiția urmărește obținerea aprobării memorandumurilor de exceptare depuse de către serviciile publice Salvamont pentru a asigura siguranța turiștilor și a cetățenilor.

”Este timpul ca noi “să sunăm la 112” și să vă solicităm ajutorul! Vă rugăm să ne sprijiniți și să semnați petiția inițiată pe campaniamea.declic.ro!

Din cauza unei erori (cel puțin așa sperăm noi), serviciile publice Salvamont ar trebui să fie reorganizate și să reducă numărul de salvatori montani cu 15%, conform Legii nr.296/2023 privind unele masuri fiscal bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung. Serviciile publice Salvamont au transmis Guvernului României memorandumuri de exceptare pentru serviciilor publice județene Salvamont!
Suntem ferm convinși că, pentru forul decizional, siguranța oamenilor primează și, în acest sens, va aproba, în cel mai scurt timp, memorandumurile depuse de către serviciile publice Salvamont, evitând, astfel, punerea în pericol a turiștilor și a cetățenilor din România!
Vă mulțumim pentru sprijin și implicare!” au anunțat reprezentanții Salvamont Brașov.