Acasă Actualitate Peste 700 de copii ucraineni vor învăța în unitățile de învățământ din...

Peste 700 de copii ucraineni vor învăța în unitățile de învățământ din Brașov

0

Peste 700 de ucraineni își vor înscrie copii în școlile și grădinițele din Brașov!
Potrivit lui Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Ispectoratului Școlar Județean Brașov, în momentul de față Brașovul ocupă locul al doilea în ceea ce privește numărul de ucraineni înregistrați pe raza județului. Primul loc este ocupat de către Municipiul București.

Inspectoratul Școlar Județean Brașov are peste 700 de cereri ale cetățenilor ucraineni care doresc să-și înscrie copiii în școlile și grădinițele brașovene. Guvernul tratează problema refugiaților ca fiind prioritară, drept pentru care și Ispectoratului Școlar Județean Brașov trebuie să facă la fel.

Valentin Bucur, a declarat în timpul emisiunii „Oameni faini la Brașov” că elevii ucraineni nu au întâietate în fața copiilor brașoveni, deoarece ei nu ocup locul acestora. s

ISJ a făcut o invitație către refugiați, în cazul în care printre aceștia se află profesori. Aceștia sunt invitați să participe alături de copiii lor în școli. Din păcate nu a existat nicio solicitare până în acest moment.

Refugiații primesc ajutor din partea statului, în primele 4 luni, 1 000 de Euro de familie dacă sunt înscriși ca audienți în unități școlare.

Pe lângă ucraineni, 5% din populația școlară este reprezentată de copiii emigranților români, care se întorc în țară. Inspectoratul Școlar organizează cursuri de limba română pentru ucraineni și emigranți. Există deja 30 de persoane, adulți și copii care doresc să învețe limba română la nivel de comunicare elementară.

Articolul precedentConsiliul Județean Covasna susține familiile covăsnene
Articolul următorPolițist brașovean prins cu 50 de grame de cocaină