Acasă Actualitate Peste 450 de profesori transilvăneni au participat la Conferința SuperTeach Sibiu pentru...

Peste 450 de profesori transilvăneni au participat la Conferința SuperTeach Sibiu pentru a discuta nevoile și obiectivele școlii românești

0

Implicarea părinților, alături de profesori și copii, în procesul de modernizare a predării în școli este esențială, acest obiectiv urmând să devină o componentă importantă în viitoarele programe ale SuperTeach. Angajamentul a fost luat alături de cei peste 450 profesori prezenți offline și online la prima conferință SuperTeach din acest an școlar, care a avut loc sâmbătă, 30 septembrie, la Sibiu, sub tema ”Start cu Impact”.

Reuniți în inima Transilvaniei, la Filarmonica de Stat din Sibiu, dascăli din Sibiu, Timișoara, Târgu Mureș, Oradea, Brașov și din alte județe, alături de facilitatori de mentalitate deschisă în educație și invitați inspiraționali din România și din străinătate au discutat despre provocările, nevoile și obiectivele școlii românești la acest început de an. Deoarece una dintre nevoi și totodată provocări o reprezintă implicarea părinților în creșterea școlii românești, Conferința SuperTeach Sibiu a marcat extinderea platformei SuperTeach de la o comunitate a profesorilor cu mentalitate deschisă în educație (outward mindset) la un proiect ce își propune modernizarea școlii prin implicarea părinților, alături de copii și profesori.

Despre încredere și impactul mentalității deschise în transformarea unei școli a vorbit și Stephen Cooke, profesor de matematică și director la BlackPool Academy UK, cu o experiență de peste 20 de ani în educație.

”Cum construim o cultură școlară bazată pe încredere și de ce avem nevoie de încredere într-o instituție de educație? Pentru că doar atunci când există încredere, avem și rezultate pozitive”, a spus invitatul britanic.

La rândul ei, Cristina Gheorghe, co-fondator SuperTeach, a punctat faptul că ceea ce ne transformă cu adevărat sunt momentele memorabile din viața noastră, nu ceea ce se întâmplă de la sine, oferind exemple concrete prin care profesorii pot crea contexte și momente definitorii pentru copiii cu care interacționează.

”Trebuie să învățăm copiii să îndrăznească să își transforme viața, să știe că depinde de ei și nu de cei din preajmă să se întâmple anumite lucruri”, a subliniat antreprenorul.

Odată cu Conferința de la Sibiu, SuperTeach a lansat și calendarul evenimentelor din această toamnă:

  • 5 octombrie, ora 17.00 – Lansarea ediției a II-a a Revistei ,,Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație” și a Programului Educațional ,,Practici cu Mentalitate Deschisă în Educație” 2023-2024. Evenimentul este dedicat celor peste 1000 de absolvenți ai cursului de Mentalitate Deschisă în Educație.
  • 16 octombrie 2023, ora 18.30 – GALA SuperTeach. Pentru prima dată pe scena Teatrului Național București, triunghiul educației „copil – părinte – profesor” va juca rolul actorului principal în educație. SuperTeach pune în lumina reflectoarelor elevi, dascăli și părinți cu Mentalitate Deschisă care au dovedit că se poate face și o altfel de școală în România. Detalii și bilete disponibile la www.superteach.ro/vino-la-gala-superteach/
  • 18 noiembrie 2023, ora 9.30 – Conferința Internațională SuperTeach București, la care sunt așteptați peste 1000 de profesori, elevi și părinți, detaliile de înregistrare urmând să fie disponibiule curând pe www.superteach.ro
  • 9 decembrie 2023, ora 9.30 – Conferința Internațională SuperTeach Bacău, detaliile de înregistrare urmând să fie disponibiule curând pe www.superteach.ro

Despre Asociația SuperTeach

SuperTeach este un proiect inițiat de antreprenori în sprijinul profesorilor și al sistemului de educație preuniversitar.  Misiunea proiectului SuperTeach este ca profesorii să descopere și să dezvolte măreția din fiecare copil. Acest lucru este realizat prin programul „Mentalitatea Deschisă în Educație”, creat de liderul global în schimbare de mentalitate, Arbinger Institute, USA.

 

Articolul precedentLucrările pentru construirea noului terminal RAT au ajuns la faza de finisaje
Articolul următorUn pensionar nu primeşte înapoi nici măcar jumătate din cât a cotizat toată viaţa la sistemul de pensii