Acasă Infractional Persoană înjunghiată la Hărman. Atacatorul i-a amenințat și pe jandarmii sosiți la...

Persoană înjunghiată la Hărman. Atacatorul i-a amenințat și pe jandarmii sosiți la locul faptei

0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20 august 2022, a inculpatului M.B., în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de tentativă la omor prev. de art. 32 alin.1 rap 188 al. 1 CP şi „ultraj” prev. de art. 257 al. 1 şi 4 rap a art. 206 alin.1 CP.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

La data de 20 august 2022, în locuinţa persoanei vătămate A.N.O., situată in localitatea Hărman, jud, Braşov, pe fondul unui conflict aparent spontan, inculpatul i-a aplicat victimei mai multe lovituri cu un cuţit, in zone vitale, respectiv abdomen şi spate, numai intervenţia vecinilor a făcut ca fapta să rămână in formă tentantă.

La aceeasi dată a ameninţat echipajul de jandarmi, aflat in exercitarea atribuţiilor de serviciu, sosit la faţa locului, ca urmare a apelurilor efectuate de  cetăţeni,  simulând împungerea jandarmilor, cu ajutorul unui cuţit.

Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 21 august 2022, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Articolul precedentPoiana Brașov încotro? Stațiune turistică sau cartier rezidențial cu blocuri?
Articolul următorOfițer SRI, reținut pentru trafic de influență