Acasă Actualitate Pe 28 februarie sărbătorim 90 de ani de Protecție Civilă în România

Pe 28 februarie sărbătorim 90 de ani de Protecție Civilă în România

0
Pentru marcarea acestui moment, ISU Brasov organizează o serie de activități menite să dezvolte comportamentul preventiv. Astfel, cei interesați se pot familiariza cu măsurile și regulile de comportare ce trebuie adoptate în cazul producerii unor situații de urgență.
𝗘𝗫𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧̦𝗜𝗘 𝗗𝗘 𝗘𝗖𝗛𝗜𝗣𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗗𝗘 𝗣𝗥𝗢𝗧𝗘𝗖𝗧𝗜𝗘 𝗖𝗜𝗩𝗜𝗟𝗔̆
LOCAȚIE: Muzeul de stiințe Brașov (B-dul 15 Noiembrie, nr. 50A- intrarea este liberă)
PERIOADĂ: 25 februarie- 04 martie, în intervalul orar 12.00 – 18.00
𝗘𝗫𝗣𝗢𝗭𝗜𝗧̦𝗜𝗘 𝗧𝗘𝗛𝗡𝗜𝗖𝗔̆ 𝗦̦𝗜 𝗘𝗖𝗛𝗜𝗣𝗔𝗠𝗘𝗡𝗧𝗘 𝗗𝗘 𝗜𝗡𝗧𝗘𝗥𝗩𝗘𝗡𝗧̦𝗜𝗘 𝗦̦𝗜 𝗣𝗨𝗡𝗖𝗧 𝗗𝗘 𝗜𝗡𝗙𝗢𝗥𝗠𝗔𝗥𝗘 𝗣𝗥𝗘𝗩𝗘𝗡𝗧𝗜𝗩𝗔̆
LOCAȚIE: Piata Sfatului Brașov
PERIOADĂ: 28 februarie, în intervalul orar 14.00 – 16.00
Se va prezenta o parte din tehnica de interventie folosita de pompieri pentru gestionarea situatiilor de urgență. De asemenea, se va amenaja un punct de informare preventivă având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor supra tipurilor de riscuri generatoarea de situații de urgență, a măsurilor de prevenire a acestora, precum și a comportamentului care trebuie urmat în cazul manifestarii diferitelor tipuri de risc.
𝗠𝗔𝗥𝗔𝗧𝗢𝗡𝗨𝗟 𝗥𝗘𝗦𝗨𝗦𝗖𝗜𝗧𝗔̆𝗥𝗜𝗜
LOCAȚIE- parcarea Coresi Shopping Resort Brașov
PERIOADĂ – 03 martie, în intervalul orar 12.00 – 16.00
Maratonul resuscitării este un eveniment public organizat sub forma unui curs de prim ajutor de dimensiuni crescute, având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației, asupra importanței dobândirii cunoștințelor de prim ajutor, prin instruirea unui număr cât mai mare de participanți. În cadrul evenimentului, medici, pompieri paramedici, asistenți, formatori și voluntari ai ISU Brasov îi vor învăța pe cei dornici măsurile de prim ajutor în cazul unui stop cardio-respirator.
„𝗭𝗜𝗟𝗘𝗟𝗘 𝗣𝗢𝗥𝗧̦𝗜𝗟𝗢𝗥 𝗗𝗘𝗦𝗖𝗛𝗜𝗦𝗘” – subunitățile de pompieri își deschid porțile, pentru toți cei dornici să cunoască și să se familiarizeze cu specificul Armei care ne reprezintă.
LOCAȚIE: sediile subunităților de intervenție din județ
PERIOADĂ: 27 februarie – 03 martie
Cu această ocazie, participanții vor vizualiza tehnica utilizată de pompierii salvatori în misiunile operative și, totodată, își vor reaminti măsurile și modul de comportare în cazul producerii diverselor situații de urgență.
sursa Facebook ISU Brașov