Acasă Sport Pe 20 aprilie brașovenii își vor cunoaște campionii în cadrul unei gale...

Pe 20 aprilie brașovenii își vor cunoaște campionii în cadrul unei gale de premiere a performanței sportive

0

Parada se va desfășura pe traseul promenada Parcului Titulescu – str. Republicii – Piața Sfatului

 

Municipalitatea brașoveană îi premiază, și în acest an, pe cei mai buni sportivi ai Brașovului, în cadrul celei de a doua ediții a galei de premiere ,,Sărbătoarea sportului brașovean”. Evenimentul va avea loc în Piața Sfatului, în data de 20 aprilie, pentru a celebra excelența sportivă din Brașov, dar și pentru a-i prezenta comunității pe sportivii care, prin performanțele lor, fac cinste orașului nostru.

De asemenea, pentru a arăta importanța sportului în comunitatea brașoveană, cu ocazia acestui eveniment va fi organizată și o paradă dedicată tuturor sportivilor, indiferent de disciplina sportivă, vârstă sau performanță.

Cluburile care doresc să participe la această paradă, să organizeze ateliere sau să prezinte oferta sportivă sunt invitate să contacteze organizatorii la adresa comunicare@coronabrasov.ro sau la nr. de tel. 0724-519.747.

,,Sărbătoarea sportului brașovean” este un eveniment organizat de Primăria Municipiului Brașov, în parteneriat cu CSM Corona Brașov, și își propune să aducă în fața brașovenilor sportivi de la toate cluburile și ramurile sportive care au reușit să obțină performanțe deosebite.

Gala de premiere include o paradă a sportivilor, care va începe în fața Primăriei, urmând traseul Parcul Titulescu – Strada Republicii – Piața Sfatului, premierea, demonstrații sportive, activități artistice și un concert. Totodată, în Piața Sfatului se va amenaja o zonă în care cluburile sportive din Municipiul Brașov își vor promova activitatea, organizând ateliere, competiții și alte activități menite să îi implice pe cei prezenți. La finalul evenimentului, primarul Allen Coliban le va oferi un dineu premiaților.

Vor fi acordate două tipuri de premii, unele în bani, pentru disciplinele prevăzute în HG nr. 1447/2007, și unele onorifice, pentru sporturile care nu sunt incluse în acest act normativ. Beneficiarii direcți ai premiilor sunt sportivii și membrii colectivelor tehnice (antrenori și staff tehnic), iar premierea acestora se va face pe baza propunerilor făcute de fiecare club brașovean, conform criteriilor legale de acordare a premiilor, precum și pe baza unor criterii sportive profesioniste.

Programul evenimentului:
  • Parada sportului brașovean: 13.30- 14.00, pe traseul Parc – Primărie – Strada Republicii – Piața Sfatului. Parada va fi deschisă de trupa de toboșari Barbarossa;
  • Gală de premiere, în Piața Sfatului – 14:00 – 17:00;
  • Concert : 18:00- 19:00

De asemenea, în Piața Sfatului, între orele 12:00 – 19:00, vor avea loc demonstrații pe scenă de karate, scrimă, dans aerobic; cluburile își vor prezenta oferta pentru inițiere și vor organiza ateliere.

Acest eveniment face parte din strategia Primăriei Brașov de promovare și încurajare a practicării sportului la nivelul comunității, atât a sportului de masă, cât și a celui de performanță. În cadrul strategiei, primăria a amenajat peste 30 de terenuri de sport, iar anul acesta vor fi amenajate alte 25. Construirea de infrastructură sportivă – cum ar fi Sala Polivalentă, Complexul Sportiv Carpați, de pe strada Zizinului, sau modernizarea și extinderea Stadionului Tineretului – amenajarea de terenuri de sport, construirea de săli de sport și dotarea cu echipamente sportive a unităților de învățământ; ghidurile de finanțare a proiectelor sportive; deschiderea curților școlilor pentru practicarea sporturilor și, nu în ultimul rând, creșterea performanței echipelor și sportivilor de la clubul municipalității Corona Brașov sunt de asemenea puncte importante ale strategiei sportive, care au fost puse în practică de municipalitate.