Acasă Sport Pe 18 iunie va avea loc „Carpathia Bike Tour” – ediția Cobor

Pe 18 iunie va avea loc „Carpathia Bike Tour” – ediția Cobor

0

Fundația Conservation Carpathia și Ferma de Biodiversitate Cobor organizează, pe data de 18 iunie 2022, evenimentul Carpathia Bike Tour – ediția Cobor.

Participanții vor descoperi  pe bicicletă, împreună cu Lucian Mîndruță, peisajele Colinelor Transilvaniei și Ferma de Biodiversitate de la Cobor.

Traseul are o lungime de aproximativ 80 km. Plecarea are loc în zori, de la Cetatea Rupea spre Hoghiz, Ticușu Vechi până în satul Cobor. Returul are loc pe același traseu și se încheie cu vizita Cetății Rupea.

Carpathia Bike Tour este primul eveniment de ciclism care pune în valoare biodiversitatea unică a Munților Făgăraș și a Colinelor Transilvaniei, alături de valorile culturale și istorice ale comunităților locale.
Ediția Cobor a evenimentului oferă pasionaților de ciclism o experiență inedită într-un vechi sat transilvănean, unde Fundația Conservation Carpathia a dezvoltat un model de agricultură sustenabilă, prietenos cu natura, readucând în 2018 sura de stepă, o specie de vite istorice, aproape dispărute în Transilvania și din arealul autohton. Surele de stepă aveau o tradiție în gospodăriile țărănești din Transilvania, fiind ilustrate în seria de tablouri „Carul cu boi” de Nicolae Grigorescu.
Bicicletă recomandată: traseul se desfășoară pe asfalt și are o porțiune de 5.8 km pietriș. Cursierele sunt cele mai indicate pentru acest eveniment, dar tura poate fi făcută și cu o bicicletă MTB, dacă aveți antrenament pe o distanță asemănătoare.
Dificultate traseu: medie spre moderat
Foto: Facebook – Conservation Carpathia