Acasă Social Paznicul unui spațiu comercial din Brașov, „surprins” de polițiști în stare de...

Paznicul unui spațiu comercial din Brașov, „surprins” de polițiști în stare de ebrietate

0

Polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică au organizat și desfășurat, la data de 17 aprilie a.c., o acţiune în județul Brașov, care avut drept scop prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului și a respectării legislației pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

 

Astfel, în cadrul activităților au fost verificate 35 de obiective economice, iar pentru testarea timpului de reacție al echipajului de intervenție aparținând societăților de pază au fost declanșate 16 butoane de panică.

De asemenea, polițiștii au verificat și modul în care este realizat serviciul de pază de către 22 de agenți de securitate, iar cu ocazia verificărilor s-a constatat că un agent de securitate, aflat în obiectivul unui magazin din incinta unui spațiu comercial, se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Pentru abaterile identificate, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 63.300 lei, toate în conformitate prevederile Legii nr. 333/2003 și a H.G. nr. 301/2012, iar la una dintre societățile economice verificate a fost retras planul de pază.

Astfel de acțiuni pe linia respectării legislației în domeniul sistemelor de securitate vor fi desfășurate și în perioada următoare și la alte unități economice din județ