Acasă Turism Patru copii din Brașov au participat la un concurs de canto în...

Patru copii din Brașov au participat la un concurs de canto în Italia

0
Viceprimarul Flavia Boghiu i-a felicitat astăzi pe cei patru copii brașoveni care au participat la Concursul de canto L’Usignolo d’Oro (Privighetoarea de Aur) de la Modena, Italia.
Alex Dimitriu, 6 ani, de la Colegiul Naţional Honterus, s-a întors cu premiul 3 la categoria sa de vârstă, cu melodia „Surrender“, a lui Elvis Presley.
Ceilalți copii, calificați în finală, sunt:
  • Buda Ștefania, 8 ani, Școala Generală nr. 8;
  • Alexia Vay, 12 ani, Colegiul Naţional Honterus și
  • Maya Stroia, 14 ani, Școala Generală nr. 2 „Diaconu Coresi”
Toți cei patru au obținut Atestatul de Merit Internațional și premiul „Îngerii luminii în muzică“ pentru calitățile lor vocale demonstrate în cadrul concursului.
Participarea copiilor brașoveni a fost susținută cu câte 2.000 de lei de către Consiliul Local Brașov, prin HCL 249/14 aprilie 2022, la solicitarea Federaţiei Artă, Muzică şi Sport și a conducerii celor trei unități de învățământ.
Concursul a avut loc în Teatrul San Carlo din Modena, pe 7 mai.
Au participat peste 30 de concurenți din mai multe țări. Participanții au vârste cuprinse între 6 și 17 ani, împărțiți în 3 grupe de vârstă, și interpretează piese cunoscute din repertoriul internațional. Juriul este format din profesioniști cunoscuți din industria muzicală.
Articolul precedentFOTO. CAMPANIE DE INFORMARE ȘI ECOLOGIZARE DESFĂȘURATĂ DE COMPREST ÎN COLABORARE CU COLEGIUL NAȚIONAL „ANDREI ȘAGUNA”
Articolul următorO dronă ucrainiană s-a prăbușit în apele teritoriale ale României