Acasă Social Patru bărbați cercetați pentru infracțiuni silvice

Patru bărbați cercetați pentru infracțiuni silvice

Poliția Municipiului Săcele cercetează împrejurările săvârșirii unor infracțiuni silvice, după ce au identificat și confiscat o cantitate de aproximativ 7 mc de material lemnos, care ar fi fost sustrasă din fondul forestier național.

La data de 22 noiembrie, în timpul unui control desfășurat de polițiști, împreună cu jandarmi din cadrul Grupării Mobile Brașov, au fost depistați patru bărbați, cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani, din municipiul Săcele, care  transportau diferite încărcături de material lemnos, în cantitate totală aproximativă de 7 mc, din specia fag, paltin și frasin.

În contextul în care bărbații nu au putut justifica proveniența încărcăturilor, în urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că materialul lemnos ar fi fost sustras din fondul forestier național.

Astfel, după ce materialul lemnos a fost confiscat și predat ocolului silvic competent, față de aspectele sesizate polițiștii au deschis un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de „tăierea fără drept de arbori din fondul forestier național” și „furtul de arbori doborâți din păduri”.

În cauză, cercetările sunt continuate de Poliția Municipiului Săcele, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.