Punerea în valoare a patrimoniului de carte veche bisericească și veșminte de cult din Protopopiatul Bran-Zărnești a reprezentat un obiectiv esențial al oficiului protopopesc, care a organizat în acest sens o expoziție la Castelul Bran, dorind să fructifice potențialul turistic al zonei și din acest punct de vedere.
Ca în fiecare an, Castelul Bran a dorit să împărtășească cu vizitatorii săi bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. De data aceasta, pentru prima data, pe lânga atelierul clasic de încondeiere ouă, în colaborare cu Protopopiatul Bran-Zărnești, în perioada dinainte și după Învierea Domnului au fost amenajate în incinta Castelului Bran expoziții cu veșminte și obiecte de cult vechi precum și carte bisericească veche specifică perioadei Triodului, Saptămânii Sfintelor Pătimiri, precum și perioadei Penticostarului, informează mitropolia-ardealului.ro.
„Ne-am bucurat de scoaterea la lumină și punerea în valoare înaintea vizitatorilor a unor exponate deosebite aflate în grija mai multor parohii din protopopiatul nostru. Astfel oaspeții veniți din întreaga lume la castelul Bran s-au putut bucura de această expoziție de carte veche bisericească și veșminte de cult, având în componență exponate foarte rare și originale, majoritatea din secolul XIX și care provin de la bisericile din Protopopiatul Bran-Zărnești” a declarat părintele Protopop dr. Ion Manea, inițiatorul proiectului.
Având în vedere reușita acestei colaborări, conducerea Castelului Bran și-a exprimat încă de acum dorința continuării acestei colaborări cu Protopopiatul Bran Zărnești prin expunerea de obiecte bisericești specifice Nașterii și Botezului Domnului. Astfel se va pune mai bine în lumina această armonie unică dintre valorile creștine și cele tradiționale ale neamului nostru.
Foto: mitropolia-ardealului.ro