Acasă Actualitate Părinții și copiii din clasa V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea...

Părinții și copiii din clasa V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov continua strângerea de fonduri pentru a-și renova sala de clasă

0

Părinții și copiii din clasa V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov continua strângerea de fonduri pentru a-și renova sala de clasă. Până acum au strâns 22.000 lei, care acoperă partea de construcții și ceva din mobilier. Mai au nevoie doar de 5 fotolii de puf, 24 de scaune școlare și 24 de mese modulare școlare.

Pornind de la dorința lor de a avea o sală de clasă altfel, copiii, susținuți de părinți, din clasa a V-a A de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov, au pornit în luna martie proiectul “ Vrem o clasă altfel! ”. Ei își doresc o sală de clasă adaptată nevoilor lor, cu un altfel de parchet, un altfel de mobilier, o zugrăveala nouă și alte îmbunătățiri. Tot ei sunt și cei care sunt deciși să “muncească” pentru a strânge donații suficiente ca să își vadă visul realizat.

Au început în martie, când au avut un stand în Eliana Mall, iar în iunie au fost în Afi Mall.

“Totul a pornit de la nevoia urgentă de a schimba parchetul. Cel pe care îl avem acum este unul foarte vechi și arată urât. Ne dorim pentru clasa noastră altceva! Abia începem în clasa a VI-a, deci mai avem 3 ani de stat în această clasă. Acum câțiva ani am avut o nevoie similară, repectiv un videoproiector, pentru clasa în care eram atunci. Ne trebuiau vreo 2000 de lei și am apelat la Radu-Valentin Paul, președintele Asociației Brașovul Altfel, pentru ghidare. Împreună cu acesta am reușit să strângem în câteva zile peste 3000 de lei, ceea ce ne-a permis să luăm și un laptop. Acum am decis să apelăm din nou la dumnealui. Ne bucură faptul că a spus prezent și de această dată și că ne sprijină proiectul “Vrem o clasă altfel!”. După ce am început să facem planul ne-am dat seama că avem și alte nevoi, așa că proiectul a crescut și suntem încrezători că o să reușim să facem rost de donațiile de care avem nevoie. Copiii noștri merită o altfel de clasă!

Am desfășurat o primă acțiune de strângere de fonduri în perioada 1-8 martie în centrul comercial Eliana, unde am oferit câte un mărțișor, și alte obiecte făcute de copii, oricui a fost dispus să ne ajute cu o donație. În iunie am fost 2 săptămâni în AFI Mall unde am oferit picturi pe față și obiecte făcute de noi. Cu ajutorul Patriciei Potecea, de la ImaGOO Design, avem un proiect care conține: parchet nou, zugrăveală, jaluzele noi, corpuri de iluminat noi, cuiere, dulapuri pentru copii, bănci noi, scaune noi, fotolii puf și o catedră nouă. Ideal ar fi să le facem pe toate, iar costul total este în jur de 90.000 de lei. Am strâns până cum 22.000 de lei, bani cu care am cumpărat parchet nou, toate cele pentru zugrăvit, jaluzele noi, corpuri de iluminat noi, cuiere, o catedră nouă și materiale pentru a vopsi picioarele scaunelor și ale meselor actuale. Dacă nu avem banii să schimbăm tot mobilierul, am zis că măcar să arate proaspăt când vin copii în prima zi de școală. Din această sumă acoperim și partea de manoperă la o firma specializată. Sperăm să strângem cât mai repede banii pentru mese noi, scaune noi și acele pufuri de relaxare pentru copii.

Ideea cu care am plecat la drum a fost să cerem donații și să oferim celor care ne ajută ceva care să fie făcut de copiii noștri. Profităm de situație să le oferim și o lecție de viață. Alături de noi este și diriginta clasei, doamna Lucia Pavelescu, care este implicată 100% în acest proiect. Dorim pe această cale să îi mulțumim din tot sufletul!”, a declarat Emilia Oțeleanu, reprezentantul părinților.

Articolul precedentNoi lucrări pentru amenjarea unor terenuri de sport în parcul din Centrul Civic
Articolul următorAngajații CFR anunță declanșarea unei greve