Acasă Actualitate Parc fotovoltaic la Prejmer! Peste 76.000 de panouri vor fi amplasate pe...

Parc fotovoltaic la Prejmer! Peste 76.000 de panouri vor fi amplasate pe 50 de hectare de teren

0
Investiții și bani la bugetul local!
Primăria Prejmer bifează un nou proiect important. O firmă a concesionat 50 de hectare de teren pe care va amenaja un parc fotovoltaic. Valoarea redevenței va fi de 105.000 de euro pe an.
Anul trecut, în luna septembrie, vă aduceam la cunoștință faptul că, Autoritatea Publică Locală va organiza o licitație publică pentru concesionarea unei suprafețe de 50 hectare teren având categoria de folosință pășune, pentru edificarea unui parc fotovoltaic, în regim dual.
În data de 21.04.2023, s-a semnat contractul de concesiune nr.15680, cu societatea NEXTE RO PROJECT BETA S.R.L., societate ce a câștigat licitația publică.
Valoarea unitară a redevenței terenului în suprafață de 500.000 mp, situat în extravilan, este de 0,21 euro/mp/an, respectiv de 1,034 lei/mp/an.
Valoarea anuală a redevenței pe suprafața de teren studiatã de 500,000 mp, situat în extravilanul comunei Prejmer, judetul Brașov, este de 105.000 euro/an respectiv de 517.000 lei/an, cu precizarea că valorile nu conțin TVA.
Autoritatea Publică Locală a emis certificatul de urbanism în vederea obținerii tuturor avizelor.

În momentul de față se așteaptă emiterea Avizului Tehnic de racordare de către societatea Electrica Distribuție.
S-a depus pentru obținerea avizului din partea Direcției Județene de Cultură Brașov, iar emiterea avizului este condiționat de o expertiză arheologică, document la care se lucrează deja.
Restul avizelor sunt emise sau în curs de obținere, fiind doar o chestiune de timp până când societatea va intra în posesia lor !

Puterea instalată a centralei electrice fotovoltaice va fi de 51,29 MW.
Totalul panourilor montate : 76.140 bucăți.
Avem speranța că toate procedurile pentru autorizarea lucrărilor se vor finaliza până la finalul acestui an, singura lucrare ce va necesita o perioadă mai lungă de timp, este cea de expertiză arheologică!
Continuăm
❕Suntem în echipă pe drumul pe care ni l-am propus împreună și doresc să tineți cont că toate proiectele majore ale comunității noastre, le vom dezbate si le vom face împreună!
Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere”, a declarat Mihai Apafi, primarul comunei Prejmer.
Articolul precedentFaceți ceva cu trecerea de pietoni de la ONIX! Încă un accident rutier (FOTO)
Articolul următorCei 7 NU care vă pot salva de la înec
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.