Acasă Social Pamela Diaconu: ”Grație” domnului primar, brașovenii vor fi, în continuare, lipsiți de...

Pamela Diaconu: ”Grație” domnului primar, brașovenii vor fi, în continuare, lipsiți de spații destinate igienei și alăptării bebelușului

0

Consilierul local PNL Pamela Diaconu a explicat care este motivul pentru care proiectul „Mama & Copilul”  nu a fost pus în practică. Proiectul prevede realizarea unor spații destinate igienei copiilor mici în parcuri, însă primarul Allen Coliban ignoră decizia consilierilor locali și anunță achiziția unor toalete automatizate.

„Fie că ești părinte, bunic, sau pur și simplu te ocupi de îngrijirea celor mici, sigur ai observat că în municipiul Brașov lipsesc cu desăvârșire spațiile destinate igienei copiilor mici, atât din cadrul parcurillor cât și din cadrul instituțiilor publice.

Pentru a acoperi aceste lipsuri am inițiat proiectul intitulat ”Mama & Copilul”, proiect care presupune realizarea și dotarea unor spații cu mese de înfășat pentru schimbarea scutecului bebelușului, produse pentru igiena bebelușului, o chiuvetă și mobilier necesar pentru a face posibilă alăptarea acestuia.
Potrivit HCL 91/11.02.2022, la inițiativa grupului consilierilor locali liberali, au fost alocate sume necesare, în vederea realizării unor toalete publice, în care să existe și astfel de camere destinate igienei și alăptării bebelușului, acestea urmând a fi construite la propunerea noastră, în Parcul Tractorul, Parcul Trandafirilor și Parcul Noua. Propunerea noastră a fost adoptată cu 25 de voturi din cele 26 exprimate, consilierii locali, indiferent de partidul politic, înțelegând importanța și nevoia implementării acestui proiect.
În pofida acestui consens politic din partea tuturor partidelor aflate în Consiliul Local, edilul orașului, domnul primar Allen Coliban, alege să ignore acea hotărâre și anunță achiziția, unor toalete automatizate, cu intenția clară de a le instala, cu prioritate, în aceleași locuri în care ar fi trebuit să se construiască toaletele prevăzute cu camerele destinate mamei și copilului.
La o simplă analiză a anunțului făcut de Primăria Municipiului Brașov ( pe care-l găsiți aici https://www.facebook.com/100064928940356/posts/395260555981573/?sfnsn=mo), se poate observa că proiectul Mama și Copilul este abandonat complet în privința parcurilor, întrucât toaletele automatizate, prin modul în care vor fi construite, nu corespund nevoilor identificate.
În plus, fiind vorba de toalete individuale, capacitatea limitată a acestora, va reprezenta un inconvenient major față de numărul de persoane care vizitează parcurile aglomerate, cum sunt cele din zona Tractorul, Noua, Răcădău.
În concluzie, deși ”valoarea acordului cadru se situează între minim 1,6 milioane de lei și poate ajunge până 9,4 milioane de lei”, în anul 2022, ”grație” domnului primar, brașovenii vor fi, în continuare, lipsiți de spații destinate igienei și alăptării bebelușului, prin nepunerea în aplicare de către dumnealui a HCL 91/2022.
Să-i mulțumim”, zic, domnului primar Allen Coliban care, și prin această din urmă ”ispravă”, ne reconfirmă că agenda dumnealui este străină de ceea ce ne preocupă și ne dorim, noi, brașovenii…
Împreună cu colegii mei, luăm în calcul să sesizăm Instituția Prefectului având în vedere nepunerea în aplicare de către domnul primar, cu rea credință, a HCL cu nr. 91/2022.
P.S. La prima întâlnire cu domnul primar, ca sa-i împrospătez memoria, mă gândesc să-i dăruiesc domnului primar un scutec, nefolosit, pentru început.”, a scris consilierul local Pamela Diaconu pe pagina sa de Facebook