Acasă Sănătate-Educație Pacienții nu trebuie să plătească testul anti–Covid 19 la internarea într-o unitate...

Pacienții nu trebuie să plătească testul anti–Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară

0
Ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare. Care sunt aceste măsuri?
”Pacienții nu trebuie să plătească testul anti –Covid 19 la internarea într-o unitate sanitară.
Prof. univ. dr. Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare.
Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.
Managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare.”
Articolul precedentGrav accident rutier cu 2 victime între Vlădeni și Perșani. Traficul se desfășoară alternativ
Articolul următorFăgărășenii au avut din nou plăcerea să fie gazda evenimentului “Turul României”