Acasă Sănătate-Educație Opera Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și Centrul Cultural Reduta pot fi vizitate...

Opera Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și Centrul Cultural Reduta pot fi vizitate online prin intermediul tururilor virtuale 3D interactive

0

Brașovul se deschide către lumea virtuală: Lansare Tururi Virtuale Interactive 3D pentru Trei Temple Culturale de Excepție

 Ne bucurăm să anunțăm lansarea proiectului „Brașovul – Obiectiv Cultural Virtual 2”, o inițiativă inovatoare care aduce cultura și istoria mai aproape de publicul larg, într-un mod digital și interactiv. După succesul proiectului din 2022, care a adus patru muzee brașovene în lumea virtuală, Opera Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și Centrul Cultural Reduta se alătură acestei inițiative, oferind experiențe captivante prin tururi virtuale 3D.

Proiectul „Brașovul – Obiectiv cultural virtual 2” este realizat de echipa Real Tour Ro, și este cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov.

 

Extindere și Inovație Culturală

 

Proiectul „Brașovul – Obiectiv Cultural Virtual 2″ are ca scop extinderea și inovația în domeniul culturii și patrimoniului din Brașov. După succesul digitalizării celor patru muzee de anul trecut (Muzeul Casa Mureșenilor, Muzeul de Artă, Muzeul Prima Școală Românească și Casa Memorială Ștefan Baciu), acum aducem în lumina virtuală trei dintre cele mai reprezentative temple culturale din municipiu, Opera Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și Centrul Cultural Reduta.

 

Obiectivele principale ale acestui proiect includ:

 

Sporirea vizibilității și prezenței online: Dorim să consolidăm prezența online a Operei Brașov, Teatrului Sică Alexandrescu și Centrului Cultural Reduta, oferind astfel posibilitatea publicului larg de a explora aceste locuri unice de la distanță.

 

Atragerea tinerilor către cultură: Prin intermediul tururilor virtuale interactive 3D, ne propunem să stârnim interesul tinerilor pentru cultura și patrimoniul din Brașov, transformând astfel aceste obiective în destinații atractive pentru toate generațiile.

 

Facilitarea evenimentelor și spectacolelor: Opera Brașov, Teatrul Sică Alexandrescu și Centrul Cultural Reduta pot prezenta spațiile și configurațiile lor într-un mod detaliat și accesibil pentru organizatorii de evenimente și producătorii de spectacole. Aceștia pot explora cu ușurință locațiile și pot obține informații tehnice esențiale direct din tururile virtuale.

 

Tururi virtuale gratuite și integrare în platforme online

 

Tururile virtuale sunt acum disponibile gratuit pe www.real-tour.ro și vor putea fi accesate în curând și direct de pe site-urile oficiale ale Operei Brașov, Teatrului Sică Alexandrescu și Centrului Cultural Reduta. Mai mult, aceste tururi sunt integrate în platformele Google Maps/Earth și Street View, asigurând astfel o experiență facilă și cuprinzătoare pentru vizitatori.

 

Linkuri tururi virtuale interactive 3D:

a.     Teatrul Sică Alexandrescu  

https://tur3d.real-tour.ro/show/?m=oKxqexQbWoc

b.     Centrul Cultural Reduta 

https://tur3d.real-tour.ro/show/?m=x5HpTbS2vTe

c.     Opera Brașov 

https://tur3d.real-tour.ro/show/?m=3PtVHt1vusu

 

Linkuri Google Street View:

a.     Teatrul Sică Alexandrescu 

https://maps.app.goo.gl/C338Tdjab958kHHR6

b.     Centrul Cultural Reduta 

https://maps.app.goo.gl/AbaWHwDPizxMywdx9

c.     Opera Brașov 

https://maps.app.goo.gl/Df4QYDHHL4rFnvw9A

 

Echipa de Proiect

 

Echipa de proiect este alcătuită din inițiatorii și realizatorii proiectului „Muzee de la sat” – www.muzeedelasat.ro:

 

Cosmin Murarașu: Manager de proiect și expert în scanare, modelare și randare 3D.

Ionuț Teoderașcu: Fotograf profesionist și editor vizual.

Invitația la Explorare și Experimentare

 

Ne dorim ca aceste tururi virtuale să reprezinte o scânteie care să atragă oamenii din mediul virtual în lumea reală, pentru că, deși tururile virtuale oferă experiențe fascinante de explorare, nimic nu se compară cu experiența autentică. Brașovul vă așteaptă să descoperiți și să experimentați bogăția sa culturală și istorică într-un mod cu totul nou și captivant.

 

Linkuri tururi virtuale interactive 3D (proiect 2022): 

●      Muzeul Casa Mureșenilor – https://my.matterport.com/show/?m=Z35Eh9YsMaw

●      Muzeul Casa Memorială Ștefan Baciu – https://my.matterport.com/show/?m=3zubzG2segu

●      Muzeul De Artă Brașov – https://my.matterport.com/show/?m=APoVmG5jNHi

●      Muzeul Prima Școală Românească – https://my.matterport.com/show/?m=3Ui2acW6baP

 
Articolul precedentNe-au luat din nou! Salarii mai mari la Mureș și Sibiu față de Brașov
Articolul următorPrime de 1500 de lei pentru angajații din învățământ
Jurnalist din anul 2006. A scris pentru publicații naționale, regionale, locale.(Ziua, Buna Ziua Iasi). Din 2014 este redactor șef și manager la publicația regională Transilvania365. Aproape un an a cochetat și cu televiziunea(realizator “Brașovul Tău” la Mix TV). Este licențiat în Științe Politice, dar are și un master în Management.