Acasă Actualitate Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră! Klaus Iohannis a promulgat...

Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră! Klaus Iohannis a promulgat legea offshore

0
Oficial poate începe exploatarea gazelor din Marea Neagră! Președintele României a promulgat astăzi legea offshore.
”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore (PL-x 262/11.05.2022).
Legea prevede un set de măsuri privind stabilitatea regimului fiscal şi de redevenţe petroliere, precum şi eliminarea impozitării suplimentare a veniturilor pentru preţurile de vânzare la care investitorii nu realizează supraprofituri (între 45,71 lei/MWh şi 85 lei/MWh), cu menţinerea grilei de impozitare în urma practicării unor preţuri mai mari de 85 lei/MWh.
De asemenea, a fost adoptată creşterea de la 30% la 40% a nivelului maxim pentru deducerea investiţiilor din segmentul upstream pentru determinarea impozitului suplimentar, eliminarea limitării deducerii investiţiilor pentru calculul impozitului pe profit, reglementarea regimului fiscal pentru perimetrele onshore de adâncime mai mari de 3000 m şi eliminarea utilizării preţului de referinţă în determinarea bazei de calcul a impozitului asupra veniturilor suplimentare.” a scris pe pagina sa de Facebook Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Articolul precedentVrei o carieră în administrația publică centrală? Ministerul Economiei face angajări
Articolul următorJudețul Brașov ocupă locul I în cadrul Regiunii Centru după numărul de autorizaţii de construire eliberate