Acasă Social Odată cu zilele libere, tot mai mulți conducători auto au fost prinși...

Odată cu zilele libere, tot mai mulți conducători auto au fost prinși conducând sub influența substanțelor interzise

0
  • Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal, după ce au identificat, în trafic, un autovehicul care circula cu o viteză peste limita legală și al cărui conducător se afla sub influența alcoolului.

La data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 23.50, aparatul radar cu care acționau polițiștii pentru măsurarea încălcărilor de viteză a indicat că un autovehiculul rula cu viteza de 121 km/h, în localitatea Brașov.

În urma verificărilor efectuate în timpul controlului, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul, de 33 de ani, din municipiul Codlea, s-ar fi aflat și sub influența alcoolului, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, unde rezultatul a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,49 mg/l alcool în aerul expirat.

Astfel, pentru cele constatate, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, relativ la săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Dosarul penal, astfel constituit, este instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

 

 

  • Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Brașov au identificat în trafic un conducător auto, pentru care aparatul de identificare a substanțelor interzise a identificat prezența uneia dintre acestea.

La data de 01 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii au oprit pe o stradă, din municipiul Săcele, un autovehicul, la volanul căruia se afla un bărbat, de 23 de ani, din aceeași localitate, județul Brașov.

Pentru că cel oprit prezenta indicii că s-ar afla sub influența substanțelor psihoactive, polițiștii au procedat la testarea sa din punct de vedere al consumului, iar rezultatul a indicat prezența substanței cannabis în organism.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, fapt pentru care persoana a fost condusă la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.