Acasă Parlamentar de Brașov O provocare interesantă lansată de către deputatul Ana Predescu: optimizarea energetică a...

O provocare interesantă lansată de către deputatul Ana Predescu: optimizarea energetică a Palatului Parlamentului

0
Din ce în ce mai mulți români sunt interesați în a obține un nivel de eficiență energetică a locuințelor pentru a diminua costul facturilor. Ce se întâmplă în zona clădirilor publice? Prezentă la întâlnirea cu expertii din partea European Federation of Intelligent Energy Efficiency Services (EFIEES) și Asociația Română pentru Eficiență Energetică (ARPEE), deputatul Ana Loredana Predescu le-a lansat invitația de a veni cu sugestii privind optimizarea energetică a Palatului Parlamentului.
”Tot călătorind prin țară, am observat în multe zone rurale, o multitudine de case cu panouri fotovoltaice montate.
Este vizibil interesul tuturor pentru a obține un nivel de eficiență energetică a locuințelor, nu pentru a satisface directivele UE ci din necesitatea scăderii facturilor!
Așa că am acceptat invitația de a participa, alături de colegi din Comisia pentru industrii și servicii, la o întâlnire cu expertii din partea European Federation of Intelligent
Energy Efficiency Services (EFIEES) și Asociația Română pentru Eficiență Energetică (ARPEE), care și-au desfășurat lucrarile în perioada 6-7 noiembrie la București:
Valerie PlaineMaison, Pascal Guillame, Eline Blanchard,Mathieu Ben Kemoume,Adrian Ciurtin, Monika Foussereau,Katarina Kleinova,Lorraine Devouton,Madalina – Marian Apostol,Pierre de Montlivault,Gabriel Florea,Ramona – Ioana Siretchi, Claudiu Staicu, Wim Vermeire, Gregory Sanchez, Oana Marciana Özmen și Claudiu MANTA
Oameni foarte realiști și aplicați, care vin cu soluții și reglementări atât în zona rezidențială, a clădirilor publice, cât și a celor de patrimoniu. Deoarece nu există rețete universale care pot fi aplicate, raportat la categoria clădirilor, la zonele în care acestea sunt amplasate, la specificul geografic al fiecărei țări și capacităților și resurselor sale, sunt de acord că tempoul implementării politicilor de eficiență energetică și de decarbonizare trebuie sa fie unul mai puțin alert și bine etapizat. La @Brasov de exemplu, pompele de căldură nu ar face față temperaturilor foarte scăzute.
În afară de energia geotermală de care Romania dispune, fiind a treia țară din Europa ca resursă, dar cu costuri înca foarte mari de exploatare soluțiile sau lecțiile de optimizare energetică a construcțiilor pot veni și din trecut. Din tehnicile folosite precum pereții groși care nu permit transferul de căldură, geamurile nu foarte mari dar cu pervaze conice, stil lanternă pentru a permite intrarea luminii dar nu și a frigilui, colțurile rotunjite ale încăperilor, nu ascuțite așa cum se fac acum, pentru a reda căldura în încăpere, etc!
Le-am lansat lansat experților, la finalul întâlnirii, o provocare, aceea de a veni cu sugestii privind optimizarea energetică a Palatului Parlamentului, în incinta căruia a avut loc întalnirea.” a anunțat Ana Loredana Predescu.
Articolul precedentSute de studenți stau la coadă pentru decontarea abonamentelor de transport (FOTO)
Articolul următorZahărul Bod, produs la Fabrica de Zahăr Luduș, a ajuns în supermarketurile din România