Acasă Parlamentar de Brașov O nouă lege privind fondul funciar, co-inițiată de Cristina Vecerdi, a fost...

O nouă lege privind fondul funciar, co-inițiată de Cristina Vecerdi, a fost adoptată în Parlament

0
Nouă lege privind fondul funciar a fost adoptată în Parlament! Această lege este co-inițiată de medicul și deputatul PNL, Cristina Vecerdi.
În calitate de co-inițiator, am votat și adoptat astăzi, în parlament, legea care vizează posibilitatea eliberării titlurilor de proprietate în zonele necooperativizate de dinainte de `89.
Acolo unde zonele nu au fost cooperativizate, în perioada comunistă, evidențele de carte funciară și chiar registrele agricole nu mai reflectă situația corectă a proprietății asupra terenurilor din intravilanul și extravilanul acestor localități, creând greutăți mari deținătorilor în dovedirea proprietății.
Prin prezenta lege a fost corectată această eroare, iar acum titlul de proprietate se poate emite autorilor inițiali sau moștenitorilor acestora pentru suprafețele de teren intravilan sau extravilan aferente zonelor necooperativizate, care nu au fost reconstituite în temeiul legilor fondului funciar și sunt în posesia persoanelor fizice.” a transmis deputatul PNL Cristina Vecerdi.
Articolul precedentBrânzeturi tradiționale, pâine din maia, plăcinte, gemuri și alte bunătăți la Festivalul Producătorilor din Brașov
Articolul următorRecord! Brașoveanca Maria Dănilă a ”cucerit” Himalaya, reușind ascensiunea vârfului Annapurna I (8091 m)