Acasă Social O nouă alianță politică la Brașov! PSD, mână-n mână cu USR la...

O nouă alianță politică la Brașov! PSD, mână-n mână cu USR la Consiliul Local

0

O nouă alianță se conturează la Brașov pe plan local. Dacă PNL are parafată o înțelegere cu USR la nivel de Consiliu Județean, de ce nu ar avea și PSD la Consiliul Local cu useriștii?

Dacă se ține cont de declarațiile făcute și acuzațiile aduse de primarul Allen Coliban consilierilor locali PNL și PSD atunci când votau împreună aceleași proiecte, s-ar putea spune că după modul în care au votat “cot la cot”, există o alianță USR-PSD. De altfel, nu este exclusă o înțelegere pe sub masă, mai ales că PSD ar putea avea un viceprimar. Faptul că există o înțelegere rezultă și din atitudinea pasivă a social-democraților în cazul viceprimăriței Flavia Boghiu. La nivel declarativ au fost zmei, dar în realitate nu au propus schimbarea din funcție ținând cont că motivul este clar mult mai întemeiat decât în cazul viceprimarului Sebastian Rusu. Bine, nici PNL nu se agită deloc. Cu excepția lui Chiricheș, restul mimează opoziția.
Cu alte cuvinte, doar joc de glezne și cam atât.

Interesant este și faptul că PSD a votat accesarea unui împrumut de la bănci, în prim rând pentru a fi acoperite proiectele unde s-au pierdut bani europeni. Deși Trezoreria acordă împrumuturi cu dobândă zero, administrația Coliban preferă să ia bani de la bănci unde dobânzile sunt uriașe.