Acasă Actualitate O fată de 16 ani, de la o stână din Comarnic a...

O fată de 16 ani, de la o stână din Comarnic a fost dată dispărută. Salvamontiștii au găsit-o în stare de hipotermie

0

În urmă cu două zile, o fată în vârstă de 16 ani a fost dată dispărută de la o stână din Comarnic.

Potrivit informațiilor emise de către serviciul Salvamont Prahova, în datat de 23 ianuarie, în jurul orei 18.00, salvamontiștii prahoveni au fost informați că o fată în vârstă de 16 ani, nu s-a mai întors la o stâna din Comarnic, fiind dată dispărută.

Aceștia au  trimis în zona 11 salvatori montani, care au participat la acțiunea de căutare, alături de Politie, ISU, Jandarmerie, Ocol Silvic și localnici. După câteva ore de căutări fără rezultate, acțiunea a fost sistată la ora 1.00.

„În dimineața zilei de 24 ianuarie, căutările au fost reluate, Salvamont PrahovaConsiliul Județean Prahova mobilizând 18 salvatori montani, 2 drone de căutare și 2 câini de căutare în mediul natural. A fost alertat și elicopterul de la POA Brașov, alocat de către IGAv-SMURD pentru misiunile de salvare montană.

În jurul orei 14.15, o echipă de căutare terestră a găsit victima în viață, în stare de hipotermie și cu răni superficiale, după 20 de ore petrecute la temperaturi negative.”, se mai arată în comunicatul emis de Salvamont Prahova.

Pentru operativitate, aceasta a fost recuperată cu ajutorul elicopterului și a unui salvator montan care a fost troliat la victimă, ulterior fiind transportată la Spitalul Județean Brașov.