Acasă Social O familie din Brașov a trăit clipe de groază! O porțiune dintr-un...

O familie din Brașov a trăit clipe de groază! O porțiune dintr-un zid de sprijin s-a prăbușit peste acoperișul casei lor (FOTO)

0

În cursul serii de marți, 6 februarie, o porțiune din zidul de sprijin al străzii Traian Moșoiu, în dreptul numărului 60, s-a prăbușit pe o lungime de aproximativ 15 metri, unele dintre elementele drumului ajungând în curtea din spatele imobilului de pe strada Zarand nr. 2.

În urma sesizării transmise de Poliția Locală, imediat după incident, la fața locului s-au prezentat reprezentanții Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Brașov, Inspectoratului de Stat în Construcții, Poliției Naționale și Locale, precum și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Primele măsuri au fost semnalizarea porțiunii de drum și restricționarea traficului rutier, pentru ca situația să nu se agraveze.

Totodată, primarul Allen Coliban a convocat pentru această dimineață o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, pentru a putea lua măsurile necesare de punere în siguranță a sectorului de drum afectat și, ulterior, de consolidare a acestuia. La propunerea primarului, CLSU a aprobat, în unanimitate, următoarele măsuri:

  1. Până la consolidarea porțiunii de drum public afectată:

–  se va face presemnalizarea și semnalizarea interzicerii circulației pe sectorul de drum afectat, pentru evitarea producerii unor accidente;

–  achiziția serviciilor de expertizare tehnică a stării drumului;

– punerea în siguranță de către serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Brașov a sectorului de drum afectat, în funcție de soluțiile date de către expert;

– efectuarea studiului geologic, ridicarea topografică și expertizarea zonei cuprinsă în arealul de risc.

  1. Efectuarea lucrărilor de consolidare a sectorului de drum afectat conform concluziilor rezultate din expertiza tehnică;
  2. Furnizorii de utilități publice în zona afectată vor monitoriza situația rețelelor de utilități până la consolidarea sectorului de drum;

În urma acestei hotărâri, Primăria Brașov a contactat deja un expert, care va fi prezent mâine pentru primele evaluări. În funcție de acestea, vor fi luate și măsurile de punere în siguranță.

După realizarea studiilor necesare și identificarea soluțiilor de consolidare, primăria va contracta lucrările necesare consolidării acestei străzi.

În acest moment, conform primelor concluzii ale reprezentanților ISC, nu există riscul producerii altor incidente.