Acasă Administrativ O creșă și o grădiniță vor fi construite pe locul fostului depou...

O creșă și o grădiniță vor fi construite pe locul fostului depou de tramvaie, demolat de curând

0

Primăria a finalizat lucrările de demolare a construcțiilor de pe fostul depou de tramvaie. Pe acest teren va urma să se construiască o creșă medie, de 70 de locuri, pentru care municipalitatea a obținut finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. O altă parte a terenului va fi utilizată pentru construirea unei grădinițe de 240 de locuri, proiect aflat în fază de aprobare a studiului de fezabilitate și indicatorilor tehnico-economici.

Creșa este un proiect tip al CNI, cu o capacitate de 7 grupe, cu un singur nivel (parter) și cu o suprafață construită de 1.765,82 m.p.

Conform contractului de finanțare, valoarea eligibilă a investiției este 13.983.421,80 lei fără TVA, finanțare nerambursabilă 100%, și include toate categoriile de cheltuieli necesare dării în folosință a acestei creșe, respectiv:

  • lucrări pentru amenajarea terenului, lucrări de demolare pentru eliberarea terenului. Acestea se vor deconta din valoarea lucrărilor realizate pe lotul de teren aferent creșei;
  • lucrări de construire și dotare a obiectivului de investiții;
  • proiectare și asistență tehnică;
  • asigurarea utilităților necesare obiectivului de investiții;
  • alte cheltuieli (cote, taxe, avize, cheltuieli diverse și neprevăzute, organizare șantier)

Grădinița proiectată va avea trei niveluri, demisol parțial, parter și etaj, cu 12 săli de clasă, grupuri sanitare, bucătărie și loc pentru servit masa, cabinet medical, izolator, anexe pentru depozitare materiale didactice. La acestea se adaugă amenajările exterioare, care vor include un teren de sport și un loc de joacă. Valoarea estimată a lucrărilor este de 12,6 milioane de lei. După aprobarea indicatorilor tehnico-economici, se va lansa procedura de achiziție pentru realizarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor.