Acasă Social Noi săgeți de orientare montate pe traseul ce duce spre Valea Sâmbetei...

Noi săgeți de orientare montate pe traseul ce duce spre Valea Sâmbetei (FOTO)

0
Sâmbătă a fost o zi încărcată și plină de activități pentru formația Salvamont Victoria din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov. Într-un decor montan spectaculos, membrii echipei au avut ca prioritate montarea unor noi săgeți de orientare pe traseul ce duce spre Valea Sâmbetei.
„Aceste săgeți sunt esențiale pentru siguranța drumețiilor, ghidând pasionații de munte pe unul dintre cele mai frumoase trasee din zonă.”, au declarat salvamontiștii.
Pe lângă munca de teren, salvatorii montani au dedicat parte din ziua lor educării celor mici despre frumusețile și pericolele muntelui. Prin intermediul unui atelier de educație montană, copiii au învățat despre importanța respectării traseelor marcate, despre cum să se comporte responsabil în natură și cum să rămână în siguranță pe munte.
„Toate aceste activități s-au desfășurat în strânsă colaborare cuAsociația Montană Carpați – Făgăraș, un partener de nădejde în promovarea turismului responsabil și a educației montane. Această colaborare subliniază importanța eforturilor comune în protejarea naturii și a celor ce aleg să o exploreze, consolidând totodată legăturile comunității cu muntele.”, au explicat reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont – Salvaspeo Brașov