Acasă Social Noaptea Muzeelor la Sibiu – experiențe culturale pentru toate vârstele, pe 17...

Noaptea Muzeelor la Sibiu – experiențe culturale pentru toate vârstele, pe 17 mai

0

Mai multe instituții culturale din Sibiu participă, pe 17 mai, la Noaptea Muzeelor, oferind acces gratuit și activități diverse pentru toate vârstele. Muzeul ASTRA organizează ateliere interactive, cinema în aer liber și tururi ghidate, iar Muzeul de Istorie Naturală propune prezentări științifice și un treasure hunt. Casa Teutsch găzduiește expoziții și un ghidaj special despre patrimoniul săsesc, iar Biblioteca ASTRA oferă tururi ghidate și povești pentru cei mici.

”Mai multe instituții culturale din Sibiu participă în data de 17 mai la programul Noaptea Muzeelor, cu activități pentru toate gusturile și vârstele.
Muzeul ASTRA propune o mare varietate de evenimente care se vor desfășura în diferite zone ale Muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului și în Pavilionul Muzeal Multicultural, dar și în Piața Mică, la Casa Artelor. Publicul va putea să participe la ateliere interactive de olărit, confecționat șindrilă, cioplit, tâmplărie, dogărie, prelucrarea textilelor, vâltorit straie, împletitură gard de nuiele, secvențe de lucru de arhitectură vernaculară (confecționat cuie de lemn etc.), grădinărit, conservare preventivă, pictură, pescuit, cusut, sfârnit de porumb, tocat sfeclă, dans tradițional, dar și activități interactive bazate pe „Cufărul Călător”, cu o tematică legată de resurse vitale din lumea satului. Nu vor lipsi nici jocurile copilăriei, cinema în aer liber, mai multe expoziții, ateliere de scriere creativă, ateliere gastronomice, momente de muzică tradițională și clasică și un tur ghidat al laboratoarelor de restaurare. În 17 mai, intrarea va fi liberă atât de Noaptea Muzeelor, cât și pe parcursul zilei.
Muzeul de Istorie Naturală din Sibiu, compartiment al Muzeului Național Brukenthal, oferă acces gratuit vizitatorilor în intervalul orar 18.00-24.00, ultima intrare fiind la 23:30. De asemenea, personalul muzeului a pregătit pentru public o serie de activități culturale interactive, precum: treasure hunt „Pe Urmele Comorilor: 130 de Ani de Istorie Naturală”, prezentările: „Prietenii Muzeului de Istorie Naturală” dedicată copiilor (0-10 ani), „Paleontologia la Muzeul de Istorie Naturală” și „Incursiune în lumea insectelor”, adresate publicului larg.
Muzeul Bisericii Evanghelice C.A. din România, situat în Casa Teutsch – Centrul de dialog și cultură „Friedrich Teutsch“ (strada Mitropoliei nr. 30) va fi deschis între orele 10.00-22.00. Intrarea este gratuită. La ora 19:00, în expoziția permanentă a muzeului („Patrimoniul săsesc: comunitatea, biserica și cultura sașilor transilvăneni”), doamna dr. Gudrun Ittu oferă, în limba română, un ghidaj gratuit despre istoria și cultura sașilor transilvăneni. De asemenea, vizitatorii se vor putea bucura și de expoziția itinerantă „Andreanum 800 de ani – lege și constituție la sașii transilvăneni” instalată în curtea Centrului de cultură, dar și de expoziția temporară „Peisaje de suflet” – pictură și grafică de Barbara Niedermaier.
Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu invită publicul la un program special, gândit pentru a aduce magia lecturii și farmecul trecutului mai aproape de comunitate. Vor avea loc vizite ghidate în sediul istoric al bibliotecii (Corp A) – Muzeul Asociațiunii și Sala Festivă, tururile ghidate în centru orașului, povești pentru copii, dar și o expoziție de artă plastică.
Programul complet este disponibil pe site-ul fiecărei instituții:https://muzeulastra.ro/, https://www.brukenthalmuseum.ro/site, https://museum.teutsch.ro/ro/ și https://bjastrasibiu.ro/.” au anunțat reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu.