Acasă Actualitate Noaptea Dansului ajunge și la Brașov! Când va avea loc evenimentul

Noaptea Dansului ajunge și la Brașov! Când va avea loc evenimentul

Noaptea Dansului este cel mai mare eveniment dedicat dansului, de la noi din tara, cu o prima editie in Bucuresti, pe 26 august, in parteneriat cu Arcub si Primaria Municipiului Bucuresti, a adus la un loc pe Calea Victoriei in cadrul Strazi Deschise – peste 54 de școli de dans din București, + 15 stiluri de dans, + 2000 de dansatori și + 15.000 de bucuresteni.

Anul acesta, urmeaza a doua editie in Bucuresti, pe doua zile de data aceasta, 24 si 25 august, si suntem bucurosi sa aducem acest eveniment si in inima orasului Brasov, pe 31 august, in Piata Sfatului.

CE INSEAMNA NOAPTEA DANSULUI 2024 – BRASOVUL DANSEAZA?

Noaptea Dansului 2024 – Brașovul Dansează este un proiect de activare urbana si dezvoltare comunitara prin arte performative – mai specific prin dans.

Evenimentul va aduce impreuna +10 scoli de dans din oras, +200 de dansatori

profesionisti si amatori și mii de inimi de brasoveni într-o singură pasiune.

Proiectul coaguleaza prin dans grupurile tinta: cetatenii municipiului BV, tinerii, turistii, scolile de dans, dansatorii amatori si profesionisti, perfomeri de dans din municipiul BV care se strang si danseaza impreuna in Piata Sfatului in data de 31 august 2024.

Fluxul de eveniment conține demonstrații de dans (individual, cuplu, grup),

community dance, scurte lectii de dans, flashmobs (dansuri ale unei întregi

comunități de dans precum tango, salsa, dansuri populare românești, dansuri etnice locale (germane, maghiare) etc) … publicul fiind încurajat să participe la dansul urban alături de dansatori.

Evenimentul este in strada in zona centrala a Pietei Sfatului – si propune ruperea barierei dintre spectatori si protagonisti – publicul putand participa si interactiona cu dansatorii.