Acasă National Nicolae Ciucă: ”Este esențial ca în România să crească mult mai mult...

Nicolae Ciucă: ”Este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării”

0
Prezent în Poiana Brașov la conferința organizată în cadrul Caravanei Antreprenoriale, eveniment inițiat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali, premierul României a vorbit participanților despre necesitatea promovării capitalului românesc. Totodată, Nicolae Ciucă a punctat și faptul că este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării.
Am participat, astăzi, la Brașov, la conferința organizată în cadrul Caravanei Antreprenoriale, eveniment inițiat de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali. Le-am vorbit celor prezenți despre necesitatea promovării capitalului românesc și despre patriotismul inteligent de care trebuie să dăm dovadă în această perioadă de mari provocări economice internaționale. Orice guvern responsabil are datoria sprijinirii investitorilor autohtoni și a menținerii unui dialog permanent cu aceștia. Doar în acest mod, instituțiile centrale pot afla rapid care măsuri fiscale funcționează și care sunt actele normative care pot sprijini capitalul local.
Trebuie să fim conștienți că acum este momentul în care trecem într-o altă etapă de dezvoltare economică a României. Modelul de până acum se baza pe o inerție, mizând pe fiscalitatea rezonabilă și pe forța de muncă ieftină. Ca liberali, considerăm că este esențial ca în România să crească mult mai mult numărul celor cu venituri decente, așa-numita clasă de mijloc a țării. Astfel, cu cât numărul românilor care câștigă din ce în ce mai bine va fi mai mare, cu atât și economia noastră va fi mai puternică.” a declarat premierul României, Nicolae Ciucă.