Acasă Social Nici vorbă de vreo fraudă! Renumărarea voturilor la secțiile 31 și 169...

Nici vorbă de vreo fraudă! Renumărarea voturilor la secțiile 31 și 169 din Brașov confirmă rezultatele inițiale!

Miercuri, Allen Coliban a depus o sesizare prin care cere renumărarea voturilor, iar BECM a admis cererea acestuia dispunându-se renumărarea voturilor pentru funcția de consilier local la secția 31 și renumărarea voturilor pentru funcția de primar, consilier local, președinte CJ și consilier județean la secția 169.

Așadar, potrivit BECM, au fost renumărate atât voturile de la secția 31, cât și cele de la secția 169, iar rezultatul a fost identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

Renumărare voturi la secția 169

A fost finalizată renumărarea voturilor pentru primar, Consiliul Local, președinte Consiliul Județean, Consiliul Județean la secția 169, rezultatul fiind identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

Această numărătoare s-a efectuat la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov, unde, pe lângă membrii biroului au fost prezenții membrii secției de votare și reprezentanți ai partidelor.

Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al unei erori materiale în procesul verbal cu privire la voturile anulate.

În urma renumărării voturilor anulate au rezultat următoarele:
– Pentru funcția de primar – 853 de voturi anulate;
– Pentru funcția de consilier local – 853 de voturi anulate;
– Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean – 859 de voturi anulate;
– Pentru funcția de consilier județean – 855 de voturi anulate.
În aceste condiții, Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov a hotărât îndreptarea erorii materiale înscrise în Procesele-verbale privind consemnrea de către Secția nr. 169 a rezultatelor votării, pentru alegerile locale, referitor la buletinele anulate.

Renumărare voturi la secția 31

A fost finalizată renumărarea voturilor pentru Consiliul Local la secția 31, rezultatul fiind identic cu cel consemnat în procesul verbal din noaptea alegerilor.

Această numărătoare s-a efectuat la sediul Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr. 1 – Brașov, unde, pe lângă membrii biroului au fost prezenții membrii secției de votare și reprezentanți ai partidelor.

Neconcordanța semnalată în sesizarea depusă la BECM a fost un rezultat al diferenței dintre procesul verbal înregistrat electronic pe tabletă (care inversare voturile între cele două formațiuni politice) și procesul fizic (care conținea datele corecte) prezentat la BECM.

La momentul predării procesului fizic, în dimineața zilei de 10 iunie, membrii BECM constatând această neconcordanță, au dat o hotărâre privind efectuarea de corecții ale datelor din procesul verbal privind consemnarea rezultatelor votării, astfel că voturile au fost înregistrate corect, 134 voturi pentru Alianța Uniți pentru Brașov (AUB), respectiv 32 de voturi pentru Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) .

Useriștii nu știu să piardă! Allen Coliban cere renumărarea tuturor voturilor exprimate