Acasă Sport Naționala de volei masculin, performanță și mândrie națională!

Naționala de volei masculin, performanță și mândrie națională!

0

În paginile social media au circulat zilele acestea imagini de colecție de la o victorie de colecție. România a câștigat în Turcia, echipă pe care nu a mai învins-o din 2012.

„Bravo, băieți!”sau „HAI ROMÂNIA!”au fost saluturile și aprecierile fanilor. O filă importantă în povestea voleiului masculin din România. Voleiul este unul dintre cele mai populare sporturi din întreaga lume, situat chiar undeva pe locul 2 în preferințele celor ce iubesc sportul și mișcarea. În volei nu există contactul direct cu adversarul, răspunsul fiind bazat pe modul în care reacționează membrii echipei. Și iată că, în această perioadă, suntem parte din emoția meciurilor pe care echipa națională de volei din România antrenată de Sergiu Stancu,  cu antrenorul federal Cornel Andrieș alături, o scrie la Brașov.

Pentru astfel de competiții, Brașovul este oricând orașul dedicat. Situat strategic, este acel oraș de munte care încadrează perfect o competiție sportivă de acest nivel. Voleiul Masculin scrie o nouă poveste. Una scrisă de jucătorii echipei prin contribuție, implicare, dinamică, profesionalism și, mai mult, antrenarea sentimentului de mândrie. Mândria de a fi Român!

Echipa a fost învinsă în meciul cu Turcia. Dar imnul României intonat înaintea meciului a răsunat ca un îndemn la conștiința natională. Și chiar realizăm, prin aceste competiții, cât de mult înseamnă acest lucru pentru noi. Gustul succesului și al performanței este din ce în ce mai pregnanant, brașovenii vorbesc despre prezența acestor jucători fantastici la noi în oraș. Când vorbim despre echipa României de volei maculin, vorbim despre noi toți. Doar că ei, jucătorii au ales să fie acolo, în teren, o voce concentrată în jurul aceluiași obiectiv – performanța. Au reacții rapide, o comunicare specială, o coordonare a mișcărilor proprii cu cele ale echipei. Au o prestanță aparte și, mai ales,  demonstrează la fiecare meci valoarea. Valoare ce se cuantifică prin muncă și profesionalism, pe de-o parte, dar și prin identitate și voce națională, pe de altă parte. Și asta este cel mai important mesaj pentru o națiune. Avem nevoie de valori. Avem nevoie de oameni care să ducă România în lume altfel!  Cu respect, cu prețuire și cu patriotism. Da. Chiar asta se întâmplă, se simte și se trăiește atunci când o echipă națională reprezintă România într-o competiție sportivă. Desigur, prin contribuția  celor care fac fac acest lucru posibil: jucatorii, antrenorii și conducătorii de cluburi, tot ceea ce înseamnă https://www.frvolei.ro/, Federația Română de Volei.

Săptămâna aceasta voleibaliștii sunt din nou în teren. Miercuri, 14 iunie, ora 17:00, vor întâlni echipa din Danemarca, iar în 18 iunie, ora 17:00, echipa din Portugalia.

Biletele la meciuri se pot achiziționa de pe site-ul  iabilet.ro sau de la casele se bilete ale Sălii Sporturilor din Brașov. Accesul general este de 20 de lei, elevii, studenții și pensionarii plătesc 10 lei, iar copiii sub 14 ani au acces gratuit.

Baftă băieți! Hai, că se poate. Hai România!

Articolul precedentMuzică de film, în această săptămână, cu artiștii Operei Brașov!
Articolul următorTrenuri directe spre Instanbul/Halkali, Sofia, Varna și retur. Care sunt prețurile?