Acasă National Năsui, fost ministru al Economiei: „Pensia specială medie a crescut de 160...

Năsui, fost ministru al Economiei: „Pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a bunicilor noștri”

0

Claudiu Năsui, fostul ministru USR al Economiei, a declarat că pensia specială medie a crescut în doar 6 luni de 160 de ori mai mult ca pensia medie normală.

„3 lei. Cu atât a crescut pensia medie a românilor obișnuiți în primele 6 luni din 2022, conform Casei Naționale de Pensii Publice. În schimb, pensia specială medie a crescut în aceeași perioadă cu 481 lei.

De 160 de ori mai mult. Da, ați citit bine. În doar 6 luni, pensia specială medie a crescut de 160 de ori mai mult ca pensia medie a românilor obișnuiți.
Toți românii se confruntă cu facturile mai mari și creșterea prețurilor. Taxa ascunsă numită inflație a ajuns la cifre record și ne macină puterea de cumpărare. Dar pentru categoriile de speciali, pentru cei apropiați de putere, se găsesc mereu soluții. Și mai ales bani. Și pentru restul? Cei mai nevoiași primesc tichete sociale de 4 lei/zi pentru alimente.
Încă de la început, USR s-a opus sistemului pe două viteze al pensiilor speciale pe care l-a creat PSD-PNL. Partidele care au puterea de 30 de ani în România s-au bătut cu pumnul în piept că vor desființa pensiile speciale, dar PSD-PNL votează pentru menținerea lor de fiecare dată. Ăsta este ordinul venit de la premierul cu o pensie specială de 18.000 lei/lună.
Toate aceste pensii speciale se plătesc din banii dumneavoastră, luați prin taxe, impozite și inflație. Toate le-au crescut ca să țină pasul cu creșterea cheltuielilor pentru românii speciali.”, a declarat Claudiu Năsui