Muzeul de Pânze și Povești din Mândra, Țara Făgărașului, inaugurează la acest sfârșit de săptămână un spațiu cultural inedit. Este vorba despre vernisajul unei colecții rurale de obiecte și povești locale din comunism. #Garaj30 este o expoziție despre felul în care „Epoca de Aur” a intrat într-un sat până atunci ancorat în tradiție, influențându-i viața și identitatea, arhitectura, cultura, tradițiile, oamenii, gastronomia, mentalitățile.
Sâmbătă, 26 august, ora 20.00 – sat Mândra, nr. 30 (jud. Brașov)
Echipa de proiect: Alina Zară – curator, fondatoarea Muzeului de Pânze și Povești, Ioana Hașu – Georgiev, cercetător al trecutului recent, Georgi Georgiev, istoric, Alexandra și Didi Lazea, colecționari, Karla Ciambur, voluntar. Invitați speciali la vernisaj: artiștii vizuali Mugurel Răducanu și Ada Mureșan.
Vernisajul va fi urmat, de la ora 21.00, de proiecția în aer liber a seriei de filme „Amintiri din Epoca de Aur”, un proiect coordonat de regizorul Cristian Mungiu.
„Atenție, intrarea Nu este gratuită, biletul la film constă într-o ceapă roșie de Mândra (cu care fie veniți de acasă, fie o cumpărați de la standul special amenajat la #Garaj30 de producătorii locali). Ceapa nu rămâne la noi, va fi trimisă la București, echipei de la casa de producție a filmului. Nu trișați! „Taxatorii” noștri recunosc de la o poștă ceapa de Mândra.
Foarte IMPORTANT: aduceți de acasă și un scaun pliant, cum erau cele de stat la coadă la lapte sau de care considerați, pentru a vă asigura că nu stați în picioare. Nu avem multe bănci prin curte. Și încă ceva: dacă se va lua curentul în timpul filmului, să știți că nu e de la noi. Pe cuvânt de pionier!„, au transmis organizatorii.