Acasă Actualitate Minoră obligată să practice prostituția în mai multe orașe. Percheziții și la...

Minoră obligată să practice prostituția în mai multe orașe. Percheziții și la Brașov

0

Procurorii din cadrul DIICOT Iaşi au decis trimiterea în judecată a lui Petrică Ciprian Baciu, sub acuzaţia de trafic de minori. O minoră a fost obligată să practice prostituția în mai multe orașe din țară. Au fost efectuate 3 percheziții domiciliare la locuințele unor persoane fizice situate din Iaşi, Suceava și Brașov, fiind identificate și ridicate sume de bani, înscrisuri relevante pentru soluționarea cauzei, telefoane mobile și un autoturism.

„În august 2022, inculpatul a recrutat o persoană vătămată minoră, în vârstă de 17 ani, profitând de starea de vădită vulnerabilitate în care se afla (vârstă fragedă, lipsuri materiale, alienare familială). Ulterior, în perioada august 2022 – aprilie 2023, inculpatul a adăpostit persoana vătămată minoră în apartamente închiriate în regim hotelier și a transportat-o pe raza municipiilor Iaşi, Suceava, Brașov și Bacău, în scopul exploatării prin obligare la practicarea prostituției”, au spus anchetatorii.

Activitățile judiciare au fost realizate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Brașov și Suceava. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Iași. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au încheiat oamenii legii.

Articolul precedentPremierul Marcel Ciolacu s-a intalnit cu reprezentanții companiei OMV Petrom
Articolul următorGarda Națională de Mediu face controale la Brașov. FIN-ECO susține că a respectat toate obligațiile legale