Acasă Sănătate-Educație Ministrul Sănătății susține că nu s-a terminat transmiterea rujeolei

Ministrul Sănătății susține că nu s-a terminat transmiterea rujeolei

0

În cadrul briefingului de presă la finalul ședinței de guvern susținut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, acesta a declarat că epidemia de rujeolă nu s-a terminat. Mai mult, ministrul a vorbit și despre importanța vaccinului împotriva rujeolei, rubeolei și oreonului.

„Pe măsură ce numărul de persoane, de copii nevaccinați este consistent și transmiterea în comunitate continuă. Nu s-a terminat transmiterea chiar dacă în urma campaniilor desfășurate sunt câteva zeci de mii copii care au fost recuperați la vaccinare în această perioadă.

Sunt 3 decese, acesta este adevărul, și chiar discutam cu cineva de utilitatea vaccinării, nu este vorba doar de prevenirea rujeolei. Vaccinul care se administrează previne 3 boli, rujeolă, rubeolă și oreion. Prevenirea acestor boli este extrem de importantă, inclusiv ținând cont nu numai de situația amenințătoare de viață pe care ar putea s-o producă rujeola și celelalte boli.

De exemplu, oreionul făcut la vârsta care depășește pubertatea poate afecta serios adolescenții și dacă sunt nevaccinați și se îmbolnăvesc mai târziu decât vârsta copilăriei, poate afecta sănătatea lor pe termen lung„, a declarat Alexandru Rafila, la finalul ședinței de Guvern.

Amintim că, la nivelul județului Brașov au fost înregistrate 657 de cazuri de rujeolă, până la data de 03.01.2024, dintre care 2 decese a unor bebeluși de 7 luni.