Acasă National Ministrul Finanțelor anunță că a finalizat reorganizarea ANAF: „Va duce lupta...

Ministrul Finanțelor anunță că a finalizat reorganizarea ANAF: „Va duce lupta antifraudă la un alt nivel”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat joi, printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook,  că a  finalizat reorganizarea ANAF, despre care susține că „va duce lupta antifraudă la un alt nivel”.
„Avem acum funcția specifică de inspector antifraudă, care permite îmbunătățirea structurii de control operativ în lupta împotriva evaziunii.
În plus, asigurăm operaționalizarea structurilor teritoriale județene care urmăresc combaterea activităților economice ilicite. Astfel, se vor putea desfășura permanent, la orice oră, acțiuni de control la toate categoriile de contribuabili, indiferent de forma de organizare, dar și în orice loc, indiferent de forma sub care se desfășoară activități economice.
Mai mult, reorganizăm activitatea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, pentru a avea un cadru unitar al activităţii de colectare și pentru a avea o organizare mai fluidă.
De asemenea, se reorganizează Direcția generală executări silite, pentru a accelara procedurile de valorificare a bunurilor confiscate și intrate în proprietatea privată a statului.
Acest amplu proces de reorganizare este un pas crucial pentru a ne asigura că ajungem să colectăm eficient acei bani care trebuie să meargă către investiții, funcționarea instituțiilor medicale, pensii, alocații, nu în economia neagră.”, a scris ministrul pe facebook.