Acasă National Ministrul Finanțelor: „2024 este anul fără impozite şi taxe”

Ministrul Finanțelor: „2024 este anul fără impozite şi taxe”

0

Ieri seară, 26 februarie, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a declarat la Jurnalul de Seară, de la Digi 24, că „2024 este anul fără impozite şi taxe”, însă a făcut și precizarea că măsurile fiscale se vor lua în prima jumătate a anului 2025, urmând să intre în vigoare începând cu 1 iulie 2025.

„Cererea de plată numărul 4 e una dintre cele mai grele din perspectiva reformelor pentru a include reforma pensiilor generale, cât și reforma salarizării unice, dar și reforma taxelor și impozitelor. Vorbind realist, cred că în prima jumătate a anului 2025 se vor lua măsurile fiscale care, probabil, vor intra în vigoare începând cu 1 iulie 2025. Acest lucru rămâne de văzut, ce va stabili noul guvern, dar 2024 este anul fără impozite și taxe”, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

 „E o lupta doctrinală în ceea ce privește impozitul progresiv. Face sens când populația are un anumit nivel de trai, care permite impozitarea progresivă. Înseamnă să iei mai mulți bani din buzunar”, a mai spus Boloș.