Acasă National Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate de la 1...

Ministerul Sănătății extinde lista de medicamente gratuite și compensate de la 1 decembrie 2022

0

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat ieri, 2 noiembrie 2022, proiectul de Hotărâre privind modificarea și completarea anexei la Hotărârea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asigurații, cu sau fără contribuție personală, pe bază de prescripție medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaționale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naționale de sănătate.

Actualizarea listei de medicamente gratuite și compensate prevede introducerea unui număr de 21 molecule noi destinate pacienților cu afecțiuni oncologice, Parkinson, insuficiență cardiacă, boli endocrine și metabolice, afecțiuni pulmonare cronice, angioedem ereditar și amiotrofie spinală musculară. Cele mai multe medicamente nou introduse în listă, respectiv 8, sunt destinate pacienților cu afecțiuni oncologice.

Această actualizare a listei, a treia în acest an, se înscrie în cadrul politicii actuale susținute de Ministerul Sănătății de creștere a accesului mai rapid la medicamente inovative.

Actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite intră în vigoare de la 1 decembrie 2022.

 

Articolul precedentSpanac contaminat cu virusul hepatitei A, retras de pe piață
Articolul următorGabriel Andronache: ”Trotinetele electrice ar trebui să aibă viteza limitată la maxim 15 km/h”